Vad är en Comptroller?

En comptroller, också känd som en controller, är en mycket viktig person i varje affärsverksamhet. Comptroller övervakar inkomster och utgifter, hålla koll på alla inkommande och utgående pengar.

Comptroller är chef vid ett företag eller annan juridisk person. Regeringar, till exempel, även anställa en comptroller. Naturligtvis är denna typ av comptroller ansvarar för att spåra många fler leverantörsskulder och kundfordringar än comptroller som spår denna verksamhet för en run-of-the-mill företaget. Trots dessa bolag behöver en comptroller lika mycket som regeringar gör.

Som ett företag växer, sin monetära aktiviteten ökar. Ökad försäljning få in mer pengar och mer intäkter, och potentiellt mer huvudvärk. Ett företag behöver en dedikerad och beslutsam comptroller att hålla reda på sådana monetära inflöden. Samma behov finns för utbetalningar. Företagen har nödvändigtvis utgifter också. Helst skall inflöden överstiger utflöden, vilket resulterade i vinster för företaget.

Det är avgörande för ett företags comptroller att ägnas åt att spåra pengarna in och ut pengar. I de flesta fall bör denna person inte har något annat ansvar. Om företaget är litet och dess behov redovisning är inte särskilt stora, så kanske Comptroller ansvar kan vara en del av en större arbetsbeskrivning. Men ju mer pengar som flyter in och ut, desto mer vitala behovet av en särskild comptroller.

En huvuduppgift för en comptroller utför en revision. Revisionerna utförs av olika skäl, inte bara ta reda på varför företagen inte betalar tillräckligt med skatter-även om det är orsaken som får mest press. Företag provision revisioner för att avgöra vilka produkter som säljer bäst och varför vissa strategier fungerar eller inte fungerar. Comptroller, som redan ansvarar för monetära utflöden och inflöden, leder granskningen och gör den slutliga rapporten till företaget.

I vissa fall är revision som utförs av externa enheter, och comptroller kan vara ansvarig för ett företags redovisning endast för den instansen. Detta är den typ av revision som Internal Revenue Service (IRS) är känd för. De flesta revisioner är dock av trädgården sorten, rapporter som beställts av företag som en del av en övergripande affärsstrategi.

Företag som tillhandahåller finansiella tjänster, särskilt de som köper och säljer finansiella råvaror som aktier, obligationer, och konstaterar regeringen har ett särskilt behov av tjänster från en comptroller. Dessa företag huvudsakligen lever av att köpa och sälja olika former av pengar, och spårning av dessa medel och deras resultat över tiden är avgörande för framgången för sådana företag. Dessa företag är beroende helt på deras comptroller försäkra dem om att deras affärsmetoder är på rätt spår. Det är trots allt ett sådant företag som omfattas av nycker av sina kunder, som ibland förändras med vinden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.