Vad är en Boardroom?

Ett styrelserum är döpt efter det rum där en organisations styrelse sammanträder. Ett styrelserum kallas ofta ett konferensrum eller mötesrum. Företag styrelserum brukar användas för många olika typer av möten och träning.

I stora företag kan ett styrelserum vara stor med stora fönster och utsikt. I mindre företag, får en liten styrelserum inte ens fönster. Vissa företag har mer än ett styrelserum och kräver de lokaler som bokas av personalen i förväg.

Alla styrelserum har ett konferensbord och stolar. Små styrelserum får bara plats sex, medan större styrelserum får plats fjorton eller mer. Styrelserum stolar kan täckas i läder eller stoppning material och är normalt inte trä eller ren metall, även i mindre styrelserum. Konferensbord får någon form såsom runda eller fyrkantiga i mindre styrelserum och rektangulära eller ovala i större styrelserum. Ett styrelserum tabell kan också vara U-formad eller byggas med en delad sektion för att möjliggöra utbildning och /eller utrustning för videokonferenser.

utrustning för videokonferenser gör att människor som inte är fysiskt närvarande att delta i styrelserum mötet via datorn. Styrelserum har ofta förvaringsskåp för att lagra olika typer av audiovisuell utrustning när utrustningen inte används. Finare styrelserum har hög kvalitet trä skåp som ser ut möbler som är över lagringsenheter. De flesta styrelserum också ha en kaffe vagn, luftkonditionering och internet hamnar tillträde.

Ett styrelserum kan ha projektion utrustning som finns i taket. Utrustningen kan ofta sänkas under presentationer och uppvuxen utom synhåll resten av tiden. Mikrofoner kan placeras i taken i större styrelserum så att högtalarna inte behöver höja rösten för att höras av alla i rummet.

De flesta styrelserum har någon form av whiteboard, eller torr radera ombord. Finare styrelserum kan ha kamera-kontrollerade interaktiv skrivtavla. Denna utrustning kan vem som helst i styrelserummet för att skriva på en skärm med en kamera i den och få sina anteckningar över till den vita tavlan i rummet. En handling kan också placeras på skärmen för att överföras till vita tavlan så att alla i mötet kan se dokumentet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.