Vad är åtstramningar?

nedskärningar är något i stil med nedskärningar. När ett företag eller regering går genom inskränkningar, minskar den utgående pengar eller utgifter eller omdirigeringar fokus i ett försök att bli mer ekonomiskt lösningsmedel. Många företag som utsätts för påtryckningar från aktieägare eller har haft sjunkande vinst rapporter kan ta till nedskärningar för att stötta upp sin verksamhet och göra dem mer lönsamma. Även nedskärningar är oftast används i länder i hela världen att hänvisa till uppsägningar, kan den etikett också mer allmänna taktik skär ner och nedskärningar.

Företag kan använda denna taktik på två olika sätt. Ett sätt är att sänka utgifterna med uppsägning av anställda, nedläggning överflödiga kontor eller filialer, minskade förmåner som sjukförsäkring eller pensionssystem, frysning hyra eller löner, eller till och med skära löner. Det finns många andra sätt ett företag kan anställa åtstramningar. Dessa kan vara icke-personalrelaterade, som att minska kvaliteten på material som används i en produkt, effektivisera process där en produkt tillverkas eller framställs, eller flytta huvudkontoret till en plats där driftskostnaderna är lägre.

Det andra sättet på vilket ett företag kan praxis åtstramningar är att skära ned på en marknad som har visat sig olönsamma och bygga upp företaget i en mer lönsam marknad. Om en marknad har blivit inaktuellt till följd av modernisering eller teknik, då ett bolag kan besluta att ändra med tiden för deras lönsamhet.

stater eller regeringar kan också använda nedskärningar som ett sätt att bli mer ekonomiskt stabila. I kapitalistiska nationer, är saneringen sker genom att sänka skatterna i hopp om att pumpa mer pengar in i ekonomin. Denna taktik är alltid hälsosamt debatteras i alla nivåer. När de tillämpas på regeringar, kan saneringen hänvisar också till en stat kostnadssänkningar genom att göra jobben föråldrad, stänga statliga kontor, och skära statliga program och tjänster. Detta är dock inte ett klassiskt exempel på nedskärningar, för när utgifter är skuren i ett område, politiker tenderar att styra dem till andra områden.

De anställda är ofta skadade av nedskärningar, eftersom taktiken inte tar deras intressen beaktas. De är ofta betraktas helt enkelt som varor som antingen drar eller kostar företaget, och är därför antingen en nödvändig kostnad eller en finansiell skuld.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.