Vad är återkrav?

återkrav används oftast för att vända finansiella kostnader relaterade till oacceptabla eller bedrägliga transaktioner. När köparna köpa varor eller tjänster med ett kreditkort, och säljaren inte uppfyller de villkor som beskrivs, kan konsumenterna utfärda återkrav genom sina kreditkortsföretag. Det belopp som betalas kommer då att "belasta tillbaka" till säljarens konto. Det är ofta extra avgifter tas ut om återkrav uppstår. Dessa avgifter kan användas för att betala för att behandla dessa klagomål.

Återkrav kan orsakas av ett missförstånd, men de är också ofta en följd av bete och taktik switch eller andra oetiska metoder som används av säljare som säljer produkter syn osedda. Säljare som använder auktionssajter tycks ha sin del av återkrav. Detta är i allmänhet eftersom objektet inte är av samma kvalitet som beskrivs, bryts eller förstörs under transport eller är aldrig fick. Återkrav förekommer också i vissa fall, eftersom köpare helt enkelt ändra sig.

tegel och murbruk återförsäljare medför också ett visst mått av återkrav. Konsumenten kan inleda en fordran mot kreditkortsköp inom trettio dagar efter ett köp. Detta alternativ ger konsumenterna ett sätt att slå tillbaka när de säljs låg kvalitet av butiker med tvivelaktiga retur eller politik återbetalning.

När identitetsstöld eller kreditkort stöld inträffar kan återkrav hålla konsumenterna från att betala för varor han eller hon inte köpte. Om kreditkortsföretaget inte är beredd att absorbera avgifter, kanske för att säljaren inte verifiera kreditkort, kan säljaren hållas ansvarig för kostnaderna.

Det finns olika typer av återkrav som hänför sig till myndigheter eller företag till affärsmetoder. Om en stat eller den federala regeringen tar på sig kostnaden för ett program som är ansvarig för en byrå kan regeringen inleda återkrav mot framtida finansiering. Med företag, kan ett företag dra av pengar man är skyldig till en annan på grund av felaktiga varor eller tjänster eller arbete inte var avslutat den ett visst datum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.