Vad är Toll Collection?

vägtullsystem är processen att få en avgift som är förknippade med användning av en vara eller tjänst. Termen används vanligen tillämpas på insamling av vägavgifter på vägar och broar där en taxan för användningen av dessa faciliteter. Vägtullar samlas också in i utbyte mot användning i vissa teletjänster, även om detta har börjat förändras på senare år.

I vissa situationer, är processen att vägtullsystem en manual en. Detta är ofta fallet med avgiftsbelagda vägar och broar. En person som utsetts som en vägtull samlare är placerad på en strategisk punkt där det är möjligt att samla in en avgift från alla som vill gå över bron eller fortsätta längs vägen. Kollektorn är normalt inrymt i en betalstationer som ligger vid farstun av bron eller i början av den avgiftsbelagda vägen.

En gång i tiden gjorde processen för insamling av vägavgifter längs vägar och broar innebär inte mycket i vägen för utrustningen. Uppköparen skulle få avgiften för hand, göra förändringar om det behövs, lyft sedan en bar som blockerar vägen så att betalas kunden kunde gå vidare. Med tiden blev denna process mer mekaniserat, vilket gör att samlare för att få avgiften, tryck sedan på en knapp för att aktivera en hydraulisk hiss som tog bort barriären. Idag finns det exempel på broar och vägar som fungerar med hjälp av ett helautomatiskt system. När detta är fallet, datorstyrd utrustning automatiskt registrerar transaktionen och utlöser en motor som flyttar dammen klar, så att betalas kunden att passera.

Även när systemet är helt automatiserat är en samlare fortfarande brukar vistas. Uppköparen har möjlighet att göra förändringar och svara på frågor från bilister som passerar genom vägtullen portalen. Han eller hon kan också vidta lämpliga åtgärder om någon försöker att passera utan att betala de begärda avgiften.

Med telekommunikationstjänster, var vägtullsystem en process som innebar att tillämpa en vägtull avgift för kundens räkning. Detta skedde vanligen när kunden försökte ringa ett samtal utanför behörighetsområdet för den lokala stationen. Telefonautomater system som krävs för kunden att sätta in mynt i systemet för att betala vägavgifter på ett långväga samtal. Med intåget av en bredare kalla områden och många planer som inte införa en vägtull för att ringa utanför det lokala området, relativt få telefonen kunder måste betala vägavgifter i dag, även när du använder mark linjer.

vägtullsystem har normalt varit ett medel för att generera mer inkomster för ägaren till varan eller tjänsten. I fråga om avgiftsbelagda vägar, gör att avgiften kostar ofta stater och lokala jurisdiktioner att samla in intäkter som kan användas för att finansiera bron och reparationer väg, liksom stöd för andra tjänster som erbjuds av den lokala eller statliga myndigheter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.