Vad är Teambuilding?

Teambuilding är en process som utvecklar samarbete och lagarbete inom en arbetsenhet. Fungerar som ett effektivt team måste dess medlemmar delar ett gemensamt mål, har respekt för varandra och vara motiverade att använda de starka sidorna hos varje medlem med att uppnå sina mål. Pågående filosofi betonar att varje medlem i ett lag spelar en integrerad del i företagets framgång.

Med underbemanning, utbrändhet, outsourcing och andra moral-besegrat aktiviteter ökar, många företag inser att de måste vårda kommunikationen inom organisationen. Dessutom har många företag bilda lag, eller kommittéer, för olika ändamål, därför individer kan vara medlemmar i flera lag. För ett effektivt team, tid bör inrättas för att bekanta sig och utbyte av idéer. Från arbetstagarens synpunkt, vara en del av ett team vanligen ger en känsla av lojalitet och ägande.

Genom aktiviteter som kallas övningar teambuilding, kan enskilda praktiken brainstorming, samarbete, kreativitet, förtroende och återkoppling. De flesta teambuilding aktiviteter inriktas på områden som problemlösning, organisationsutveckling och konfliktlösning. Deltagarna kan också utveckla ledarskap, interpersonell, presentation, och förhandlingsförmåga.

Många aktiviteter, både inom och utanför arbetsplatsen, faller under den breda kategorin teambuildingövningar. Vanliga teambuilding aktiviteter inkluderar rep kurser, kulinariska skolan, eller ett fält dag lagspel och övningar. Andra lättsam teambuilding aktiviteter inkluderar radiostyrd bil racing och gatsopare jakt.

Teambuilding händelser även ett företags festligheter runt helgdagar. Oavsett om det är en Halloween-kostym tävling eller en St Patrick's Day fest, kan företag börja eller fortsätta traditioner som medarbetare ser fram emot och engagera sig i. Andra aktiviteter teambuilding kan bl. a. idrottstävlingar, måltider husmanskost, team t-shirts eller företagets ritningar för priser.

När du planerar eller välja en händelse teambuilding, försöker planera evenemanget på en off-site plats. Var beredd på mötet genom att föra saker du behöver. Var flexibel och ha en reservplan om du stöter på hinder. Använd lämpliga säkerhetsåtgärder som behövs.

Kom ihåg att involvera alla parter och förutse motstånd och tabbar. Eftersom individer lär sig på olika sätt, innehålla komponenter för den som lär genom syn, ljud och beröring. Uppmuntra deltagarna att gå med strömmen, även om planen avviker. Ge tid till eftertanke och reflektion, men slut händelsen omgående.

För att vara effektiv, teambuilding övningar måste ha uppföljning, eller känslan av samarbete och kreativitet går förlorad. Företag finns att planera och producera teambuilding aktiviteter för företag och organisationer. Många böcker och resurser på Internet ger också idéer om aktiviteter teambuilding och isbrytare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.