Vad är Provisioning?

Provisioning är en term som oftast används inom telekommunikations-området. I denna egenskap, anskaffning hänvisar till konfigurationen av både hårdvara och mjukvara för att aktivera teletjänster till en kund. Provisioning är inte utrustning. Istället består det av kommandon och kontroller för specifika telekommunikationsutrustning.

konfigurationen av avsättningarna kan användaren få tillgång till data och teknik på distans. Användaren har också förmågan att se upp säkrad data och att bevilja tillstånd till ett stort antal nätverk och databaser genom att använda en unik identitet process. Provisioning är i allmänhet hanteras och integreras i institutioner som informationsteknik (IT) och mänskliga resurser. Den ger nätverksadministratörer möjlighet att överlåta tekniken privilegier för att anställda och uppdragstagare i bolag samt att affärspartner. Inbetalningarna programvaran kan också användas av ett företags IT-avdelning för att upprätthålla maximal säkerhet systemresurser.

Provisioning också hjälper till att övervaka skyddet processen för tillträde privilegier. Denna säkerhetsfunktion används ofta tillsammans med hårdvara resurser i produkter såsom datorer, personsökare och mobiltelefoner för att öka säkerhet och sekretess. Med sin unika stöveln bild kontroll, minskar avsättningar till antalet konfigurationer utnyttjats under överföring av information och som en följd, minskar mängden av missbruk av systemet.

Det finns för närvarande fem kända stegen i proviantering. De omfattar server , tjänst , användare , mobilabonnent och mobilt innehåll proviantering . Server-och tjänsteanskaffning både hantera konfiguration och anpassa processer. Användaradministration, å andra sidan, särskilt behandlar användarens objekt, med början från skapande processen och fortsätta med underhåll, till avaktivering processen.

Mobile Subscriber och mobilt innehåll inbetalning både omfattar tjänster för mobiltelefoner. Mobilabonnent Inbetalningen användas till att inrätta en ny tjänst för mobiltelefonanvändare genom program som snabbmeddelanden, chatta och skicka e-post. Dessa inställningar överförs via Short Message Service (SMS) SMS och Wireless Application Protocol (WAP). Mobilt innehåll inbetalning ger alla de funktioner av Internet till mobiltelefonen. Allt från Java och webbläsare ljudfunktioner och språkinställningar levereras till mobilen via hjälp av avsättningar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.