Vad är Moonvertising?

Moonvertising är en påstådd metod för användning av ytan på månen för att reklam för varor och tjänster. Begreppet reklam på månen innebär i allmänhet att användningen av laserteknik för projektet reklam på månens yta. I teorin skulle annonserna ses från jorden och skulle lägga till ytterligare en nivå av annonsering i media till den nuvarande anställda strategier.

Den exacts av moonvertising varierar något, beroende på källan. Även om det verkar som laserteknik alltid används i scenariot ger företagen möjlighet att få sina annonser och logotyper projiceras på månen, det finns en viss skillnad i exakt hur tekniken åstadkommer detta. I vissa fall är den laserteknik helt enkelt projicera annonser på månen, i huvudsak med hjälp av månens yta som en bakgrund för den logotyp eller annons. Andra idéer har lasertekniken faktiskt snidning in i månens yta att lämna en permanent etsning om månen som då kommer att färgas av projektionen av sofistikerad belysning.

Även om begreppet moonvertising har funnits en tid har ingen faktiskt försökt genomföra reklam på månen. Det finns skrönor om flera internationellt kända företag överväger idén från gång till gång, men ingen har faktiskt gick ut och bli den första äkta moonvertiser. I början av 2008 lanserade en maltdryck producent en reklamkampanj som har använt begreppet moonvertising som en av den publicitet som krokar för att få uppmärksamhet, men någon egentlig reklam för detta eller något annat företag är för närvarande projiceras på månen.

Kritiker påpekar att moonvertisers förmodligen skulle hitta den övergripande strävan efter att vara dyrare än de inkomster som genereras från projekt skulle motivera. Det finns också vissa farhågor om hur regeringar och olika rättsliga myndigheter skulle reagera på en verklig försök att engagera sig i moonvertising. Ur en miljömässig synvinkel, tar processen med att projicera bilder på månen eller gravera en bild till månens yta kan ge konsekvenser som måste åtgärdas före den egentliga försök någonsin rum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.