Vad är Materialismen?

Materialismen i termer av consumership har att göra med den starka önskan att samla ägodelar som en form av rikedom. Människor som anses materialistiska tenderar att lägga större vikt vid detta förvärv av rikedom och status som kommer med det över andra frågor, såsom andlighet och relationer. Även materialismen kan vara en positiv faktor i byggandet av alla ekonomier, överskott uttryck av denna egenskap kan också leda till en hel del skador på såväl enskilda individer som för samhället.

När det gäller konsumtion och kapitalism, förekomsten av materialism kan faktiskt vara en bra sak. En önskan att köpa varor som kommer att göra livet lättare eller så finns mer underhållning hjälpa till att stimulera en ekonomi och uppmuntra processen för fri företagsamhet. Marknadsföring och försäljning kampanjer vädjar ofta till materialism inneboende i många konsumenter genom reklam för varor och tjänster som mycket önskvärt och ge en viss status för den som förvärvar varorna.

Som en del av processen för konsumtion, materialism ofta baserat på den uppgift att tillhandahålla kontinuerlig tillfredsställelse. I vissa fall materialister vinna denna tillfredsställelse genom att köpa varor som troligen kommer att pågå under en längre tid, t. ex. ett fordon eller hem. Vid andra tillfällen är i fokus för materialism att locka konsumenter att köpa produkter som ger kortsiktig tillfredsställelse men måste återköpas då och då eftersom nyare versioner släpps. Hemdatorer, höll handen enheter och hemunderhållningsutrustning är exempel på kort sikt varor som kan ersättas inom ett år eller så av en ny och påstås mer önskvärda produkter.

I bästa fall materialism främjar ett klimat där människor har möjlighet att bedriva verksamhet som genererar intäkter och ekonomisk trygghet. Viljan att förvärva motiverar utvecklarna att ständigt söka efter sätt att förbättra befintliga produkter för att kunna konkurrera med andra utvecklare, eller att utveckla helt nya produkter som kommer att göra äldre val föråldrad och därmed inte längre önskvärda. Inom denna typ av klimat, fördelar för konsumenterna, eftersom det finns fler alternativ att överväga när han förvärvar varor eller tjänster och vilket bidrar till personlig rikedom.

När materialismen blir i fokus i livet, kan resultaten bli förödande. Materialister som är i alltför hög grad med förvärvet av välstånd och ägodelar kan hamna skjuta bort nära och kära, miste om flera möjligheter att träffa nya människor, eller till och med njuta av de poster som de förvärvat. När detta är fallet, är rådgivning ofta till hjälp i uppgiften att återfå perspektiv och returnera slagsida mot materialism till en mer rättvis ställning inom livets prioriteringar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.