Vad är Mässor?

En mässa är ett organiserat möte i allmänhet hölls under loppet av ett par dagar, där medlemmar av en viss bransch kan uppvisa sin produkt eller tjänst. Mässor tillåta utställare att nå ett stort antal kunder på kort tid, där de kan sälja sitt varumärke ansikte mot ansikte, vilket leder till försäljning, etablerade relationer och kontakter industri.

Mässor vanligen hålls i kongresscentra som kan huset många utställare. De förekommer vanligen en gång per år som inte bara omfattar uppvisar på mässan ordet, men ska gå industrirelaterade workshops, konferenser och möten. Många medlemmar i en viss bransch närvara mässor att på nytt kontakt med företrädare för industrin, träffa konkurrenter, etablera affärskontakter och gör eventuella försäljning.

En lyckad mässa handlar om planering och kan avgöra leder och potentiell försäljning. Eftersom handeln har generellt sett förekomma endast en gång om året, många företag att utveckla en invecklad marknadsplan och en verksamhetsidé som beskriver syftet och förväntade resultat för utställningar. Detta kommer att anordna en beräknad budget på pre-show kampanjer, på plats verksamhet, och efter visar uppföljning. Detta uppdrag bör också behandla finansiella behov som inbegriper kostnader för golvyta, handel displayer visa, och resekostnader.

Framgång på en mässa är också beroende av den personal som väljs att företräda bolaget. En utvald grupp av anställda bör vidtas för att en show, särskilt de som känner företaget väl, kan vara på fötterna hela dagen, och kommer att tala entusiastiskt om företaget och produkterna.

En annan del av handeln visar är den visuella presentationen och pre-PR-marknadsföring. Utställare bör samarbeta med ett designteam att skapa monter skyltar, interaktiva kampanjer och demonstrationer. Marknadsföringsmaterial bör informera framtidsutsikter om de produkter och tjänster av ett företag. Exempel: säljmaterial, produktblad, visitkort, reklamartiklar och uppföljningsinformation paket.

Under en show, bibehålla en känsla av lugn är avgörande, eftersom ibland något kan gå fel. Se till att montern och grafik är upprätta och marknadsföringsmaterial är klara för distribution. Dessutom kan utställare uppmanas att många parter, och evenemang, samt möten och möjligheter säljsamtal. Gå på seminarier är också att rekommendera eftersom utställare kan lära sig och utöka sin information om ett visst ämne från en respekterad ledare i branschen. Uppföljning inom 48 timmar är avgörande. Med allt det hårda arbete som går till en show, vill utställare inte skall glömma på grund av den tid som förflutit. Utställare bör också ha ett post-show och budget möte.

Mässor är ett unikt sätt för utställare att presentera sina varor och tjänster till en riktad målgrupp. Nyckeln till framgång på en mässa är strategisk förberedelse som kan leda till kontakter och potentiella försäljningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.