Vad är Infographics?

Information grafik, också känd som infographics, är ett sätt att presentera information, data eller kunskap med hjälp av visuella verktyg. Infographics är ganska gamla, tidig människor, till exempel, gjorde kartor och andra visuella representationer av deras liv som kan ses idag. Det finns ett stort utbud av moderna användningsområden för infographics, från kartor över tunnelbanan system till bilder i en presentation på en konferens.

Många är bekanta med grundläggande infographics, som väder kartor, som har små symboler indikerar områden med låga och höga tryck, samt prognoser för snö, regn och solsken. Du har säkert också gjort en infographic någon gång i ditt liv om du någonsin dras ut en sammanfattning karta för att hjälpa någon att hitta ditt hus, eller skapat en data diagram diagram som du samlat. Dessa små enheter av visuell information innehåller en hel del information när de noga studeras, och de organiserar den informationen i ett mycket lättillgängligt sätt.

Vissa infographics är konstruerade för allmänt läsbara och tillgängliga. Till exempel har många människor över hela världen erkänna ett rött oktagon som en stoppskylt. Andra vägskylt grafik klart redogöra saker som T-korsningar, områden med kurviga vägar, och kommande går samman. Universal infographics som dessa är oerhört användbara i områden där människor talar många olika språk, vilket gör skyltar som "sammanfoga ahead opraktiskt eftersom tecknet inte skulle vara allmänt förstådd. De är också ibland används som kommunikationsverktyg, vissa resenärer, till exempel sätta ett diagram med infographics av deras grundläggande behov som de kan peka på och bad om saker som en säng, mat, en telefon, eller vatten.

En infographic kan även muntlig information. Många infographics som kartor har nycklar som är konstruerade för att förklara alla delar av bilden, vilket gör det lättare att förstå. Andra, såsom tunnelbana kartor, använder språkets ord för att beteckna varje station samt ljusa färger som illustrerar de olika rutterna. När diagram används för att presentera data, de också normalt ha muntliga uppgifter, vid sidan av ett stapeldiagram, kan till exempel förklara att en axel visade att antalet personer med bilar, medan den andra sidan anges vilket land bilägarna bodde i .

visuell presentation av information är ett kraftfullt verktyg. Ibland ett komplicerat begrepp snabbt kan förstås med hjälp av infographics än genom ord. Den universella förståelsen faktorn är också mycket värdefull i en blandad grupp, och användningen av infographics säkerställer att information skall vara tillgänglig för människor i tusentals år i framtiden, som kanske inte förstår systemet med skriftliga används kommunikation, till exempel förvaring av kärnavfall webbplatser använder infographics att förklara att de är farliga. Infographics har även använts i försök att upprätta kommunikation med främmande raser som kanske kan förstå ritningar, även om de inte kan förstå människors språk.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.