Vad är Half-prissättning?

Inte alla bensinstationer, eller pumpar gas för den delen, är skapade lika. Det oerhört moderna bensinstation har digitala siffror, som kan hantera den högre priser på gas många betalar vid pumpen. Föråldrade bensinpumpar utformades med särskilda nummer, och var aldrig utformade för aktuella gaspriserna. De var bara kan visa ett totalt pris av en gallon gas vid $ 3,99 amerikanska dollar (USD). När ägarna till gamla pumpar såg gaspriserna stiger över $ 4 dollar, de hade ett problem: hur kunde de tillräckligt debiterar sina kunder?

Lösningen på detta problem är faktiskt ganska lätt. Bensinstation ägare med äldre pumpar nu använder en teknik som kallas halv-prissättning för att beräkna den totala gas. Istället för pumpen visar det fulla beloppet av bensin, är den gas som beräknas på sin halv värde. Således en $ 4,50 USD gallon gas tycks vara pris på $ 2,25 USD. När kunden betalar halva priset på gas, även om han eller hon betalar dubbla beloppet på det slutliga priset.

Först var det halv-prissättning tekniken inte helt kan förstås av konsumenterna, vilket skapar vissa problem när man betalat för sin gas. Vissa trodde att de precis hade mött de bästa erbjudandena i världen på gas. Nu är halv-prissättning blir mycket bekant, och om du stöter på en station med äldre pumpar och gaspriser som verkar otroligt lågt, har du kör förmodligen över en halv prissättning station. Att klargöra detta för kunder, ägare ofta har tecken på pumpar och betala stationer så det finns inget missförstånd på den totala avgifter.

Givetvis kommer halv prissättning endast arbetsuppgifter som bensin kostar inte mer än $ 7,98 USD per gallon. Om priserna på bensin stiga över detta belopp kan ägarna måste ta till kvartal prissättning. Efterfrågan på nya pumpar som tillåter högre pris per gallon avläsningar som är ganska hög just nu, och det kan vara dyrt att ersätta äldre pumpar med digitala sådana. De flesta konsumenter hoppas inte att se gas stiger till denna nivå, men det finns säkert delar av världen, särskilt Europa, där priserna är nära eller över ungefär $ 8 dollar per gallon (3,785 liter).

För nu, halv-priser vid pumpen ger en tillfällig åtgärd som innebär gamla stationerna inte behöver ersätta äldre pumpar. Kunderna bör vara medveten om det, så de inte gör en dubbel ta vid pumparna när de ser priset på gas, eller få förolämpade när de debiteras det dubbla beloppet. Så länge gaspriserna överstiga $ 3,99 USD per gallon, är halv-prissättning förväntas vara en gemensam praxis.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.