Vad är Coinsurance?

Coinsurance är en typ av försäkringar där försäkringsgivaren och de försäkrade riskerna delas med varandra. Förutom att sänka kostnaderna för försäkringar för den försäkrade, coinsurance även gynnar andra personer som är försäkrade med samma företag genom att se till att försäkringsbolaget kommer att kunna att betala all påståenden. Innan de köper coinsurance bör du se till att du fullt ut förstår reglerna, eftersom coinsurance kan bli förvirrande, och du kan hamna i en besvärlig situation.

Vanligtvis, när du registrerar dig för en coinsurance politik, du försäkra något mindre än det nominella värdet. Försäkringsgivare kan göra detta eftersom de vet att en struktur eller innehav kan ersättas för mindre än det nominella värdet, eller för att de är villiga att betala några out-of-utlägg att hålla sina försäkringskostnader ner. Om en ansökan görs på det politiska, betalar försäkringsgivaren sin andel av coinsurance medan den försäkrade förväntas betala återstoden.

Till exempel, om du tecknar en struktur som är värt $ 100. 000 amerikanska dollar ( US-dollar) under en 80/20 coinsurance politik håller ditt försäkringsbolag att betala 80. 000 $ US i händelse av att du gör ett anspråk på politiken, och du måste göra upp skillnaden. Du bör dock vara försiktig, eftersom coinsurance klausuler ofta inbyggd i försäkringar. I en försäkring med en inbyggd coinsurance klausul kan du vara säker på att strukturen för $ 80. 000 USD, tro att ni är villiga att betala 20. 000 dollar USD i händelse av en fordran, och får betala 36. 000 $ US, eftersom försäkringen har ett 80/20 coinsurance klausul.

Sjukförsäkring ofta planer användning coinsurance också. Vanligtvis sparkar coinsurance i efter den avdragsgilla har betalats. Om din politik har en $ 500 amerikanska avdragsgill, när du har använt avdragsgill, kommer du att ansvara för en fast procentsats av din sjukvårdskostnader. En 80/20 coinsurance plan är gemensam för hälso-och sjukvård, även om större och mindre procentsatser är också möjliga. Blanda inte ihop coinsurance med en co-pay, där du betalar en uppsättning belopp för varje medicinsk besök, inte en uppsättning procent .

När det används förnuftigt, det finns några klara fördelar coinsurance. Dessa planer kan spara pengar på försäkringspremier, och så länge som du kommer ihåg att ställa in pengar åt sidan så att den är tillgänglig i händelse av en katastrof, en coinsurance plan kan fungera mycket väl. Vid köp av någon form av försäkring, se till att fråga om coinsurance klausuler så att du förstår hur mycket ditt försäkringsbolag kommer att betala i händelse av en fordran.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.