Vad är Avskrivningar?

Avskrivningar är en nedgång i värde som många tillgångar över tiden. Till exempel bilar tenderar att minska i värde under loppet av flera år av ägande. Faktorer som slitage kan förhållandena på marknaden, och ålder har alla en betydelse för avskrivningar. Några tillgångar att växa mer värdefulla eller uppskatta tiden, till exempel fastigheter.

I vissa fall kan avskrivningen vara ganska svindlande. Nya bilar, till exempel, är ökända för avskrivningsbara nästan så snart de lämnar partiet, vilket kan vara frustrerande att bilägare om de försöker sälja sina bilar senare. Datautrustning också skriver av snabbt, tack vare det faktum att det blir tekniskt föråldrad mycket snabbt, vilket gör saker som utrustning.

Avskrivningar är verkligen något att tänka på när man köper en ny tillgång, särskilt för folk som tror att de kanske behöver för att sälja dessa tillgångar av vid en senare tidpunkt. Forska avskrivningstakt för olika märken, märken, och modeller av nya inköp kan ibland vara ganska avslöjande, och kan generera information som kan påverka ett eventuellt köp. Det är också viktigt att tänka på förändringar i marknaden som kan påverka bedömningen eller avskrivning av tillgångar. Till exempel kan ett hem i en förort skriva i en deprimerad ekonomin, medan en bränslesnål bil kan uppskatta.

Många system för beskattning har en särskild uppsättning regler för avskrivningar, som erkänner att avskrivning är en kostnad att göra affärer. I dessa fall "avskrivning" används som en redovisning sikt, och den har en något annan betydelse än konventionella avskrivningar. Om till exempel köper ett bolag ett datasystem, är det tillåtet att skriva kostnaderna för datasystemet bort alla på en gång, eller att skriva den bort i bitar genom åren som värdet skriver av medan produkten fortfarande generera intäkter. I ackumulerade avskrivningar, delar en revisor kostnaden för objektet med antalet år av förväntad livslängd att avskriva en jämn bit av pengar varje år. I ackumulerade överavskrivningar, är en avskrivning högre belopp under de första åren och lägre i de senare åren.

Det finns några stora fördelar med att använda avskrivningar vid avskrivningen av tillgångar. Till exempel kan kostnaden för ett stort inköp att skrivas av över flera år av skatter, vilket ger en skatteförmån under loppet av flera år, snarare än alla på en gång. Skatt revisorer råd vanligtvis sina kunder om de mest fördelaktiga tillvägagångssättet att ta när de lägger upp skatter.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.