Är tandläkare en doktor?

En tandläkare är inte en doktor i medicin (MD), eller en läkare av osteopati (DO), utan istället följer en annan väg mot att bli medicinskt skicklig på att ta hand om tänder och tandkött. I de flesta fall sådan utbildning, vilket resulterar i antingen en läkare i tandkirurgi (DDS) titel, eller läkare som tandläkare medicin (DDM) examen.

Träning för någon grad brukar gjorts efter en fyra år grundexamen är klar. The American Dental Association (ADA) anser både DDS och DDM att vara lika giltiga innan en tandläkare tar prov för att bli licensierad.

tandläkare i lösaste bemärkelse kan kallas en läkare, mycket som en också skulle kunna tillämpas på sikt till en professor med en doktorsexamen Tandläkaren inte får någon utbildning i grundläggande medicin för att erbjuda larmtjänster bör en patient ha en dålig reaktion på anestesi under en tand förfarande. Men det mesta av utbildningen i tandläkare som är specifika för studier av sjukdomar och upplösning av sjukdomar i tandköttet och tänderna.

Precis som en läkare kan en tandläkare också välja att specialisera sig på en viss form av tandvård. Vissa tandläkare bli muntliga kirurger, ortodontister eller pediatrisk tandläkare. Många som inte är specialiserade kommer att hänvisa patienter med komplicerade behöver specialister för vissa typer av tandvård.

Även om en tandläkare är inte en läkare i traditionell mening är det fortfarande ganska lämpligt att kalla en tandläkare som titeln Dr, när man talar med eller av dem. Vissa tandläkare föredrar titeln Dr, medan andra arbetar på ett förnamn grund med sina patienter. Det är inte lämpligt att hänvisa till en tandläkare som Mr, Mrs eller Ms, eftersom utbildning har resulterat i en doktorsexamen.

En del tandläkare nära samarbete med läkare i vissa typer av oral kirurgi. Till exempel reparationer av gomspalt vanligen kräver tillgång till såväl kosmetiska kirurger och goda muntliga kirurger för att hjälpa tänderna växa på rätt sätt. Ofta skolor som har stora medicinska program har också stor tand program. Till exempel är University of California, San Francisco (UCSF) känd för både läkare och tandläkare.

barn eller vuxna med komplicerade medicinska frågor kan finna de bästa behandlingarna på sjukhus fäst vid båda en läkare och tandläkare i skolan, eftersom dessa skolor är mest sannolikt att ha kunskap och erfarenhet behandling av sällsynta sjukdomar som kräver ett samarbete mellan en tandläkare och en läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.