Vad är utomhus kiosker?

utomhus kiosk är en maskin som tillåter människor att utföra uppgifter utanför de företag de avser. I vissa fall kan avståndet vara ganska nära. Ett exempel skulle vara en film biljetter maskin på den yttre väggen i biografen. I andra fall kan dock avståndet vara betydande. Detta ses ofta med bankomat (ATM) finns flera miles bort från de banker som äger dem.

Ett av huvudsyftena för att uppföra en utomhus kiosken är att ge bekvämlighet. Det finns vissa transaktioner som kan automatiseras så att folk inte är skyldiga att anställa hjälp av andra människor. Dessa funktioner inkluderar köp transport biljetter, ta ut pengar från en bank och betala för bränsle. Med hjälp av dessa maskiner för att utföra sådana transaktioner kan också vara lönsamt för företag genom att befria dem från vissa kostnader för arbetskraft.

En kiosk kan bestå av endast en kortläsare, som till exempel vilken typ av enheter som används vid infarterna. I många fall kommer dock en utomhus kiosken inkluderar skärm. Dessa är vanligen flytande Digital Crystal (LCD). De möjliggör information som skall överlämnas och möjliggöra en mer komplicerade transaktioner som kräver att erbjuda användarna alternativ. Vissa maskiner fungerar i samband med en knappsats, medan andra verkar genom funktioner pekskärm.

Två utomhus kiosker kan dyka upp väldigt lika men har olika funktioner. Detta är möjligt eftersom de kan ha olika programvaror. Dessa program avgöra vilka funktioner kan utföras på en viss maskin.

En utomhus kiosk kan också likna en belägen inomhus. Även när båda används av samma företag, är det inte troligt att de är exakt likadana. Olika faktorer måste beaktas när de släpper dessa maskiner utomhus.

Till exempel är det i allmänhet viktigt för en utomhus kiosken vara väderbeständig. Det finns vanligtvis många känsliga elektroniska delar inuti. Huruvida fukt från regn och snö kommer in är ett övervägande. Men det är också viktigt att se till kalla och varma temperaturer eller skiftar från en till en annan kommer inte leda till att maskinen inte fungerar.

Sedan en utomhus kiosken är i allmänhet obemannad, kan det vara mer mottagliga för skadegörelse än en inomhus maskin. Vissa utomhus kiosker, såsom bankomater, förvara pengar och kan ses som ett lätt mål för tjuvar. Det är viktigt att se dessa maskiner är ordentligt rustade för att motverka eller motstå sabotage.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.