Vad är utlåning till företag?

Corporate utlåning är i stort sett samma sak som ett personligt lån, utom i stället för att göras från en bank till en person, tillverkad av en bank till ett företag. Som ett resultat, är det belopp som behandlas tenderar att vara betydligt större, och några av de skydd är lite annorlunda.

Företag utlåning kan ta något olika former, bland annat Tillgångsbaserade utlåning, strukturerad finansiering och kassaflöde krediter till företag. Tillgångsbaserade utlåning när lånet ges säkras genom någon form av tillgång. I personliga lån, hypotekslån är förmodligen den mest kända formen av Tillgångsbaserade utlåning. I utlåning till företag en Tillgångsbaserade lån kan använda fastigheter, immateriella rättigheter, eller dyr utrustning. Tillgångsbaserade utlåning är en av de mer säkrade former av utlåning till företag, eftersom bankernas utlåning pengarna har skyddat sig genom att balansera värdet av tillgångarna med lånebeloppet.

Strukturerad finansiering innefattar en rad av olika former av lån, som har olika strukturer för att försöka överföra risk. Strukturerad finansiering avseende krediter till företag inkluderar olika aspekter, bland annat uppdelningen på trancher, där olika värdepapper klassificeras i olika grupper så att olika investeringar grupper att känna till riskvärdering av lånen de kommer att köpa. Strukturerade krediter till företag använder olika typer av värdepapper, inklusive värdepapper med säkerheter Regeringens konstaterar kreditderivat, collateralized organisationer fond, och collateralized debt obligations. Alla dessa har sina egna underklasser också, och det kan bli ganska komplicerat, men i sin kärna är tanken att sänka risken för långivarna och de människor som köper lån.

Företag utlåning kan också ta form av direkta kassaflöde investeringar för att hålla verksamheten flytande. Detta kan ske på kommersiella papper marknaden, där stora institutioner lånar ut pengar i ett oskyddat sätt att etablerade företag för att täcka omedelbara pengar behov, till exempel löner eller investeringar i infrastruktur. Detta är förmodligen den farligaste formen av utlåning till företag, eftersom det är oprioriterade av någon form av verklig garanti. Som ett resultat tenderar pappersmarknaden utlåning till företag att äga rum endast med mycket stabila, välkända företag, som har otroligt hög kreditvärdighet.

Även då är det dock möjligt att denna typ av utlåning till företag att gå fel, och när den gör det tenderar att gå fruktansvärt fel. Det hände en gång 1970, då Penn Central fullföljer $ 82. 000. 000 US-dollar (USD), och återigen 1997 då Mercury Finance fallerade på $ 17 MUSD och en eventuell $ 315. 000. 000 USD. I det första fallet, ingrep den federala regeringen, och i det andra fallet effekter minskade med den starka ekonomin. Under 2008, dock fallerade Lehman Brothers på sin utlåning till företag, och det hjälpte leda till en massiv ekonomisk nedgång.

I världen av utlåning till företag är utan tvekan en av de mest komplicerade i den ekonomiska världen, och till och med relativt små händelser kan få enorma effekter. Trots sina faror, dock utlåning till företag är absolut nödvändig för moderna kapitalismen att överleva, och därför finns det en ständig diskussion om hur man bäst hantera risken i systemet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.