Vad är radioreklam?

Medan många människor kan se radion som en mindre populärt medium än Internet eller TV, är sanningen den att radion fortfarande lyckas penetrera områden i vårt dagliga liv fortfarande är tabu för andra medier. Konsumenterna kan lyssna på radio på sitt fordon, i väntrum, på många restauranger och ett antal livsmedelsbutiker. Radioreklam mål som företagsinterna publik genom en serie av 30 andra eller 60 andra fläckar som reklam för produkter eller tjänster på ett minnesvärt sätt.

Radioreklam bygger på idén att skapa en med enbart ljud miljön och utsläppande på lyssnaren i den. En typisk radioreklam har en professionell röst-över artisten behandlingen beskrivande kopiera över en lämplig bädd av bakgrundsmusik. Viktig information kan behöva upprepas flera gånger under loppet av platsen, såsom siffror kontakt telefonnummer, adresser, hemsida webbadresser eller en geografisk hänvisning. Som en plats av radioreklam slutar, en annan plats börjar och processen fortsätter tills programmet börjar igen.

Vissa radioreklam kan vara mycket omfattande, med flera olika röstskådespelare att utföra en kort komiska plats eller anpassade musik till kraft fram de viktigaste delarna av reklamtexter. Andra radioreklam, särskilt när den framställts av en lokal radiostation, är enklare, med en igenkännlig disk jockey eller företagets ägare ge voice-over. Beroende på storleken på den radiostation och kundens budget på luft talang kan vara ansvarig för produktion av radioreklam och det kan vara flyttas ut till en professionell reklambyrå för att uppnå kundens vision.

Eftersom radiostation cheferna har ett begränsat antal minuter tillgängliga för reklam under en genomsnittlig dag, radioreklam tenderar att senast antingen 30 eller 60 sekunder. En station kan bygga på flera planerade avbrott under en timme, vanligtvis på tjugo minuter eller så efter toppen av timma och tjugo minuter före början av nästa timme. Om det finns tillräckligt radio reklaminslag tillgängliga, bör ytterligare avbrott på tio minuter före timme och tio minuter efter det att timmarna kan läggas till. Varje rast kan ha två till tre minuter tilldelade för vinkeln som kan införas med en station jingel eller ett längre befordran kallas en sopa .

Annonsörer i allmänhet betala för Antalet gånger en viss radioreklam spelas, eller "tappade" i radio rotvälska. En radio annons minskade främst under natten timmarna kan vara billigare än en liknande annons minskade under det populära förmiddagen eller eftermiddagen köra gånger. Radioreklam, särskilt för en populär station med en kraftfull sändare, kan vara en stor kostnad på framsidan, men antalet potentiella lyssnare inom räckhåll för stationen är ofta exponentiellt högre än abonnenter till lokala tidningar eller regelbundna tittare av lokala TV-stationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.