Vad är kundlojalitet?

Termen används för att beskriva beteendet hos återkommande kunder, samt de som erbjuder bra recensioner, eller vittnesmål. Vissa kunder har ett visst företag en stor tjänst genom att erbjuda gynnsamma muntligen reklam för en produkt, berättar vänner och familj, och därmed lägga till dem i antal lojala kunder. Det inkluderar kundlojalitet mycket mer. Det är en process, ett program eller en grupp av program inriktad på att hålla en kund nöjd så att han eller hon kommer att ge fler företag.

Kundlojalitet kan uppnås i vissa fall genom att erbjuda en kvalitetsprodukt med en absolut garanti. Kundlojalitet sker också genom gratis erbjudanden, kuponger, låga räntor på finansiering, högt värde inbyte, utökade garantier, rabatter och andra belöningar och incitamentsprogram. Det slutliga målet med bonusprogram är nöjda kunder som kommer tillbaka för att köpa nytt och få människor att använda företagets produkter eller tjänster. Detta motsvarar lönsamhet, liksom lycklig intressenter.

Kundlojalitet kan vara ett en-gång program eller incitament eller en pågående grupp av program att locka konsumenter. Köp-en-få-en-gratis program är mycket populära, liksom inköp som kommer med rabatter eller gratis gåvor. Ett annat bra incitament för att uppnå kundlojalitet är att erbjuda en riskfri försöksperiod för en produkt eller tjänst. Även känd som varumärke lojalitet , är dessa typer av incitament avser att säkerställa att kunderna kommer tillbaka, inte bara att köpa samma produkt gång på gång, utan även prova andra produkter eller tjänster som erbjuds av företaget .

Mycket bra kundservice är en annan viktig faktor att få kundlojalitet. Om en kund har ett problem, bör företaget göra vad det tar att göra saker rätt. Om varan är felaktig, bör den ersättas eller kundens pengarna skall återbetalas. Detta bör standardförfarande för alla seriösa företag, men de som vill utveckla kundlojalitet på en storskalig grund kan också gå utöver det vanliga. De kan erbjuda ännu mer i form av gåvor eller rabatter för att blidka kunden.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.