Vad är framtidsstudier?

Framtida studier, även känd som framtidsforskning eller framsynthet, innebär studier av historia och nutid att göra kvalificerade gissningar om framtiden. De uppgifter som samlats in från dessa studier kan användas för att förutsäga möjliga eller troliga framtida händelser eller situationer. Den kan också användas för att utforma ett sätt att nå bättre framtida förutsättningar.

Många tror att historien är cyklisk, eller att vissa omständigheter kommer att ses om och om igen. Det är principen att framtida studier baseras på. Söka historia och nutid, efter mönster kan möjliggöra framtida prognosmakare ett sätt att förutsäga framtiden, baserat på nuvarande förhållanden, och hur dessa villkor har påverkat resultaten i det förflutna. En hel del av framtida studier använder orsak och verkan. Till exempel, om en regering är orättvis eller gillas inte av medborgarna i detta land, är den nuvarande regeringen byts eller störtas. Detta har sett hundratals gånger genom historien och kommer förmodligen att vara ett mönster ses en hundra gånger till.

Det finns många tillämpningar för framtida studier. En möjlig tillämpning är som ett sätt att förutsäga framtida mode och trender design. Den modemarknaden måste normalt arbeta 18 månader i förväg, så att designers tid att utforma, annonsera och tillverkning framtiden stilar. Aktiemarknaden är ett annat område där framtidsforskning används. Vilka företag kan bli framgångsrika och vilka som är på väg i konkurs, kräver förmåga att använda framtida studier rätt sätt.

Nya företag och organisationer kan använda framtida studier för att förbättra sannolikheten för deras framgång. Studera hur andra liknande företag startade, och hur verksamheten bedrivs, kan ge ett nytt företag en hel del insikt för olika strategier. Det finns sannolikt en hel del skillnader mellan ett företag som gör en massa pengar och ett företag som inte blev mer än ett år. Genom att studera dessa skillnader, ett nytt företag kan bestämma sin egen framgång, att följa stegen av de mer framgångsrika företag.

Vissa säger att framtida studier inte kan förutse långsiktiga händelser och trender på det sätt som det kunde en tio år sedan. Globala förändringar inom teknik, kommunikation och marknadsföring har resulterat i scenarier som ingen hade kunnat förutse. Håller på att förändras i snabbare takt än någonsin tidigare i historien. Det kommer att bli svårt att förutse framtida trender på grund av dessa förändringar. Nya framtida studier yrkesverksamma kommer att behöva för att kunna beakta dessa nya trender noga innan du skapar sina förutsägelser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.