Vad är fasta kostnader?

Fasta kostnader är kostnader som är statiska, inte varierar över tiden. Detta står i kontrast med rörliga kostnader, vilka förändringar. Termen "fasta kostnader" kan användas med hänvisning till antingen personliga eller affärsmässiga finanser. Beräkning av fasta och rörliga kostnader är en viktig aspekt på ett effektivt sätt att hålla en budget att dessa medel kommer att finnas tillgängliga när de behövs, bland annat i en nödsituation när en oväntad kostnad uppstår.

För att räknas som en fast kostnad, något måste vara konstant. Ett klassiskt exempel på en fast kostnad är ett lån betalning, till exempel en betalning på en inteckning eller bil lån. Denna kostnad är fast för livet av lånet, även om folk kan välja att betala mer för att betala av lånet tidigare. Ett annat exempel på en fast kostnad är hyra, för personer som inte betalar ned en inteckning eller en fast räkning. Till exempel kan personer debiteras en fast avgift för sopor service, gräsmatta underhåll eller liknande typer av tjänster.

Försäkringar och skatter kan även fasta kostnader, övriga relativt stabil när inkomsten förblir stabil. Andra exempel på fasta kostnader kan vara undervisning betalningar, abonnemang och så vidare. I huvudsak allt som folk betalar ett visst belopp för varje månad eller med jämna mellanrum skulle anses vara en fast kostnad. I näringslivet är lönekostnader annat exempel på en fast kostnad.

Däremot kan rörliga kostnader förändras. Mat, till exempel, kan vara en variabel personlig bekostnad, med människor spenderar mer eller mindre varje månad. Ett annat exempel på en rörlig kostnad är en mäts tjänst, med olika avgifter som varierar beroende på hur mycket tjänsten används. Andra typer av rörliga kostnader kan innehålla saker som flygbiljetter, biluthyrning avgifter, och hotellrum för personer som reser, eller köp av varor såsom kläder, skolböcker och så vidare. Dessa kostnader är mindre förutsägbara i naturen, och de kan förekomma i varierande mellanrum.

Vid beräkning av en budget, kan man använda fasta kostnader komma med en omedelbar uppskattning av medel som kommer att användas varje månad . Folk kan lägga till uppskattningar av rörliga kostnader detta för att få en uppfattning om hur mycket pengar de behöver varje månad eller en längre period. Idealet är att människor får tillräckligt med pengar att de kan avsätta pengar i besparingar så att de har pengar att använda för stora projekt, utgifter för räddningsinsatser och andra oväntade händelser som kan inträffa under en livstid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.