Vad är ett överskott Auktion?

Överskott auktioner är auktioner där objekt som har förklarats föråldrade eller på annat sätt inte längre används aktivt erbjuds till försäljning till högstbjudande. I många fall är ett överskott auktion som drivs av en gren av militären eller någon annan statlig myndighet, och används för att bli av med allt från fordon till datorutrustning som har ersatts, men är fortfarande fullt användbara. I vissa fall kan ett överskott auktion endast i närvaro av inbjudan. Men många auktioner av denna typ är öppna för allmänheten.

En av de vanligaste formerna av överskottet auktionen är bilauktion. Dessa auto auktioner används ibland för att sälja ut statligt ägda fordon som har pensionerats från aktiv användning. I allmänhet är auto auktioner av denna typ har fordon som kan ha extra miles på dem, men i övrigt är i gott skick. I allmänhet kommer budgivningen startar på ett minimipris och fortsätta tills en klar vinnande anbudet framträder. Vinnare på dessa auktioner överskott bil normalt förväntas erbjuda full betalning innan besittning auktioneras fordon.

Ett överskott auktionen kan också erbjuda ett brett utbud av kontorsutrustning och möbler. Precis som med auto auktioner kommer dessa kontor överskott auktioner har någon typ av kontorsmöbler som har förklarats föråldrade och ersatts av nyare produkter. Det är möjligt att köpa skrivbord, stolar, arbetsstationer dator, tunga maskiner kopia, servrar och fax på denna typ av överskott auktion.

Det är inte ovanligt att ett överskott auktion skall kombineras med auktion av varor som beslagtagits av någon anledning, till exempel i en skatt kvarstad eller beslag av tillgångar som finns hos en brottsling. Som med alla typer av auktioner, kommer sponsring agenturavtalets tjänster från en kvalificerad auktionsförrättaren att bygga upp och driva själva auktionen. I själva verket finns det auktionsfirmor som är specialiserade på att genomföra överskott auktioner snarare än egendom eller andra former av auktioner.

Det finns flera sätt att hålla ett överskott auktion. Den mest traditionella metoden är att välja en fysisk auktion webbplats, meddela datum, och fastställa vem kommer att tillåtas delta i auktionen. I vissa fall kan auktion användas endast för inbjudna, kanske öppet endast för säljare som kommer att sälja de inköpta varorna i detaljhandeln priser. Vid andra tillfällen kan auktionen vara öppen för allmänheten så att vem som helst att bjuda på varor som bjuds ut till försäljning.

Idag är begreppet Internet auktion ofta ett bättre sätt att hantera ett överskott auktion. Använda auktion programvara för att inrätta webbplatsen och fastställa anbudsförfarandet är det möjligt att genomföra online auto auktioner, virtuella auktioner för datorer eller möbler eller auktionen av någon annan typ av överskott produkter. Online bilauktion kan struktureras på samma sätt av offentliga auto auktioner, med en viss tid som ett bud måste läggas in och särskilda betalningsvillkor som krävs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.