Vad är ett Specialty Store?

En specialitet butik är en butik, oftast inom detaljhandeln, som erbjuder särskilda och specialiserade typer av objekt. Dessa butiker fokusera på att sälja ett visst märke eller en viss typ av objekt. Till exempel, en butik som enbart säljer mobiltelefoner eller videospel skulle anses vara specialiserad.

Definitionen av specialitet butik är i verkligheten något lös. Ibland ingår kedja butiker som säljer ett visst märke av kläder. Detta skulle göra försäljningsställen som Gap, Old Navy, Eddie Bauer, och Victoria's Secret specialaffärer, eftersom alla kläder som säljs där är tillverkad speciellt för att lagra. Om du köper något från Gap, kommer den att ha en Gap etikett.

I denna definition kan specialitet lagra göra ett varierat utbud av produkter. Även Gap specialiserat sig på kläder, skulle sådana kläder vara för barn, tonåringar eller vuxna. Du kan också ibland hitta Gap skor eller strumpor. Detta är säkerligen fallet med en specialitet butik som Old Navy, där du kan köpa, inte bara kläder för hela familjen, men också tillbehör, hund skålar, frisbee, och en mängd andra icke-kläder liknande föremål.

I andra fall är den specialitet sparar inte helt känslig, men erbjuder vissa typer av objekt som alla kan vara löst klassas tillsammans. En affär som specialiserat sig på att sälja ekologiska produkter skulle anses vara en specialitet butik och kan omfatta kedjor som Whole Foods. De många etniska livsmedel marknader som importerar de flesta av deras produkter är också exempel på specialitet butik. Produkter kan variera mycket, men de kan alla omfattas av den klass som importeras från ett visst ställe som Asien, England eller Italien.

Ett annat exempel på specialitet butik är en butik som säljer en typ av post endast, som mobiltelefon butiker eller videobutiker spel. Val av produkt är vanligen stor i en butik som Electronics Boutique, som är specialiserat inom detaljhandeln spel till Playstation, Nintendo och X-Box system spel. En mobiltelefon specialitet butik som säljer många olika märken mobiltelefon, förutom att erbjuda tillgång till kontrakt med en specifik mobiltelefon företag.

En del specialaffärer inte är knutna till en kedja av butiker, men fungerar från en enda plats. En liten hälsokostaffär, en högklassig kvinnors butik som erbjuder couture kläder, eller lite bete och angripa butik kan alla skall ses som exempel av specialiteten butiken. Trots att priserna kan vara högre på någon av ovanstående typer av specialiteten butik föredrar kunderna ofta den sakkunskap som erbjuds av små butiker, vanligen av ägare som har en passion för de produkter de säljer. I stora butikskedjor, stöd och produktkännedom kan inte uppvisa samma slags kvalitet som på mindre lokala butiker. Undantag finns, och vissa butikskedjor är kända för sin höga grad av kundservice och produktutveckling kunskap.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.