Vad är ett Sociala Clerk?

En lönelistan kontorist är medlem i lönelistan avdelningen som inriktas på åtgärder som bidrar till att organisera data som är relaterade till processen för ersättning till anställda i bolaget. Som ett led i denna process för att hantera den periodiska lönelistan för företaget, en lönelistan kontorist ofta också är ansvarig för att beräkna och tillämpa olika avdrag på ersättningsbeloppet beror på varje anställd. Medan lönelistan processen var en gång en helt manuell uppgift som berörde flera reskontra, de flesta löner domstolstjänstemän idag utnyttja tjänster för löne-programvara.

Arbetet i lönelistan kontorist är inte bara förberedelserna för löne kontroller. I många fall kommer lönelistan kontorist följer också och registrera information som rör närvaron av varje anställd. Tillsammans med närvaro, kan lönelistan kontorist också spåra annan relevant information, såsom försäljning som omfattas av provision, bonus kvalifikationer, ansamling av personliga eller dagar semester, och andra faktorer som påverkar den totala ersättningen för varje anställd.

Det är inte ovanligt att lönekostnader kontorist att även hantera andra utlägg i samband med den anställde källskatt. Till exempel kommer lönelistan kontorist ordna att vidarebefordra skatt nekanden till rätt federala och statliga organ. I händelse av att FACKFÖRENINGSAVGIFTER innehålls från lönecheck, lönelistan kontorist kommer att vidarebefordra dessa avgifter till rätt Union-tal. Detsamma gäller i fråga om källskatt för sparkonton, pensionssystem, och grupp sjukförsäkring.

Krav för att arbeta som en löneskatt kontorist kan variera beroende på företagets storlek. Mindre företag får ta emot en person som har grundläggande redovisningsprinciper erfarenhet i position. Generellt kommer bolaget att ge kompletterande utbildning, antingen i form av lokala college kurser eller en utbildning på arbetsplatsen programmet. För arbete i större företag, en lönelistan kontorist i regel kommer att behöva minst en associerad examen i redovisning, åtminstone ett eller två års erfarenhet med ett mindre företag, och vissa bakgrund av att arbeta med ett eller flera program löneskatt programvara.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.