Vad är en telefonkonferens?

En telekonferens är ett möte eller konferens via en telefon eller nätverksanslutning mellan deltagarna i avlägsna städer eller arbetsplatser. Många typer av telefonkonferenser, med den enklaste formen inbegriper användning av en högtalartelefon vid varje plats för att genomföra en ljud-konferens. Mer sofistikerade telefonkonferens möten omfattar utbyte av ljud, video och data. Termen telefonkonferens kan också hänvisa till ett evenemang som sänds via satellit till olika platser samtidigt.

Även telefonkonferens är en bred term som inkluderar ett antal olika alternativ, grunderna för telekonferenser omfatta användning av telekommunikationsutrustning, användare på flera platser och samverkan kommunikation mellan deltagarna . Den grundläggande ljud Konferensen är i huvudsak ett konferenssamtal. Audio grafik, en annan form av telefonkonferens, ger deltagarna möjlighet att dela bilder, dokument och video utöver ljud, och innebär ytterligare utrustning såsom elektroniska tabletter, skannrar och data tal terminaler.

E-post är ett vanligt exempel på en dator telefonkonferens. Genom att använda extra utrustning, främst en TV-kamera, en video telefonkonferens mest liknar ett ansikte mot ansikte möte, innehåller möjligheten att visa deltagarna på alla platser. Många företag har en videokonferens rum permanent utrustat med den nödvändiga utrustningen.

De många fördelarna med telekonferenser för skolor och företag inkluderar besparingar i restid och kostnader för att få alla deltagare att en plats. I händelse av ett brådskande ärende, som innehar en telefonkonferens kan vara mycket snabbare än att arrangera ett möte. En annan fördel är att på grund av tillgänglighet, ger en telefonkonferens stora grupper av deltagare att känna sig inkluderade i möten och beslutsfattande. Vid behov kan en skola eller företag kryptera signalerna för att garantera säkerheten för kommunikation under en telefonkonferens.

När man väljer utrustning till en telefonkonferens, anser flera faktorer. Om du använder en webbkamera, testa det i förväg för att fastställa att kameran är på ett godtagbart avstånd. En fast telefonlinje som är bäst för klarhet. Om en trådlös telefon används, vara beredd att ändra frekvensen i fråga om störningar under telekonferensen.

Mobil och högtalartelefon bör användas som sista resorts. Mobiltelefoner har ofta störningar och högtalartelefon plocka upp bakgrundsljud och ofta producerar ekon. Mikrofoner är användbara för att minska bakgrundsljud.

En telekonferens kräver att särskilda bestämmelser för etikett. Varje deltagare ska meddela när han eller hon tecken till och från av en telefonkonferens. Man ska tala tydligt och långsamt, undvik monoton tal och beskriva eventuella kroppsspråk viktigt att i samtalet. På grund av den känsliga telefonutrustning bör deltagarna undvika ovidkommande ljud såsom thumbing genom pappersarbete eller genom att peka fingrarna eller en penna.

Det är bra ur ett engagemang synpunkt att använda deltagarnas namn under mötet. Ofta variera högtalare så att man inte går förlorad. Regelbundet be om feedback eller svar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.