Vad är en säljarens marknad?

säljarens marknad kan hänvisa till någon typ av marknad för varor eller tjänster när efterfrågan överstiger tillgången. Du kan hitta denna marknad säljare fördel för alla typer av objekt. Till exempel, ett år där jordgubb grödan är dålig kan skapa förutsättningar för en säljarens marknad. Eftersom större efterfrågan finns för jordgubbar än vad som kan uppfyllas av underleverantör, dessa som odlar jordgubbar, eller köpa dem och sälja dem till slutkundspriser kan ladda större belopp. Om folk vill ha dem, kommer de måste betala högre priser för att få dem.

På samma sätt kan vissa "nya" leksaker och prylar skapa ett ögonblick säljarens marknad när de släpps. Om företaget anser att de testar vattnet med en ny produkt och inte tillverkar tillräckligt av den varan kommer du att se en större efterfrågan än befintliga utbudet. Detta innebär inte nödvändigtvis att företaget kommer att ändra priset för artikeln i efterfrågan. Vad brukar ofta uppstå är att individer kan försöka att köpa produkten och sälja den på Internet för en mycket större pris.

Det har verkligen inträffat tidigare med enkla leksaker som Tickle Me Elmo?, Där en del människor fått stora kvantiteter och sålde dem för fyra till fem gånger deras pris. Som popularitet leksak minskade utbudet uppfylls lätt efterfrågan, och inom ett år eller så om övergång kan du hitta ännu en leksak som säljs i de flesta butiker. Även när Nintendo Wii? släpptes 2006, om du inte kunde hitta en i butik kan du betala 6-100 dollar (USD), mer än dubbelt till fyra gånger på konsumentpriset, att få en från en privat säljare.

Du kommer att de flesta hör ordet säljarens marknad som en hänvisning till fastigheter, framför allt småhus. När marknaden är fördelaktigt för säljaren, fler vill hem än vad som kan få dem. Detta gör att husägare att hålla avsevärt mer för sina hem, eftersom en homebuyer kommer att vara villiga att betala ett högre pris. Generellt når priset på bostäder en mössa och en punkt där potentiella husägare inte kan köpa ett hem. Detta hjälper gradvis stabilisering av marknaden och skapa en jämnare fördelning mellan utbud och efterfrågan.

Medan en säljarens marknad finns i fastigheter, husägare som inte planerar att sälja sina hem kan befinna sig i en mycket fördelaktig position. Deras hem är plötsligt värt mycket mer, och om de behöver refinansiera, de stigande värdet av deras hem kan göra detta möjligt. Alternativt kan de finna sig i en position där deras egna kapital nu överstiger vida deras nuvarande bolån, och de kan helt betala av sina lån. Banker, också kan utnyttja under en marknad som gynnar säljare, eftersom de kan vara mycket selektiv om vilka de lånar ut till, och kan ta ut högre räntor. Återigen, om räntan blir för hög kan de tömma säljarens marknad.

Motsatsen till säljarens marknad är köparens marknad, där utbudet kraftigt överstiger efterfrågan. I denna typ av marknad, värdet av bostäder sjunker kraftigt, vilket skapar stora möjligheter för människor som vill köpa ett hus. Plötsligt är bankerna mer villiga att låna ut pengar till folk med sämre kredit, och du är mer sannolikt att kunna hitta ett hus till det pris du vill ha, än du någonsin kan i en säljarens marknad.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.