Vad är en promenad på en bank?

En promenad på en bank är en långsam utdragbar av deponerade medel som uppträder som konsumenter blir allt mer orolig om hälsa banken. Slutresultatet av en promenad på en bank kan vara ekonomisk ruin för banken, eftersom det slut på likviditet för investeringar. Detta står i kontrast med en springa bank eller körs på en bank, som kännetecknas av en plötslig och mycket snabba massa-uttag av medel och investeringar av investerare. Bank går oftast sker när det är uppenbart att en bank kommer att misslyckas, och folk vill få sina pengar innan det är för sent.

De händelser som leder fram till en promenad på en bank brukar börja långsamt och fart med tiden. Vanligtvis börjar en promenad på en bank med tidiga tecken på en ekonomisk recession, som orsakar konsumenterna att växa orolig. Eftersom de ekonomiska problemen börjar synas mer och mer framträdande plats i media, kan insättare och investerare börjar bli mycket oroade, särskilt om de har deponerat medel utöver de belopp som normalt täcks av försäkringar. I USA, till exempel insättningar endast försäkrad av Federal Deposit Insurance Corporation för upp till $ 100. 000 US-dollar, så att konsumenterna med mer än detta på banken kan förlora pengar om banken misslyckas.

Som en tyst panik växer, insättare långsamt dra tillbaka sina medel, vanligtvis i bubblor och sprutar och flytta sina fonder till institutioner som de anser är mer trovärdig, eller ta bort medel från banksystemet helt och hållet. Med tanke på den stora fonder som rinner in och ut ur bankerna varje dag kan det ta lite tid att känna igen en promenad på en bank, och när en bank är medveten om problemet kan det vara för sent.

Banker med börsnoterade aktier skall lämna upplysningar om sina vinster, så en promenad på en bank blir vanligen allmän kunskap inom ett kvartal, när banken måste utarbeta en rapport erkänna att den har förlorat stora insättningar. Detta kan i sin tur leda en kör på stranden, eftersom kvarvarande investerare och sparare tror att banken är på väg att misslyckas, så de drar sina fonder ut. Om banken inte misslyckas innan banken springa, det säkert kommer att bli efteråt.

motiven bakom en promenad på en bank är förståeliga. För människor med sina besparingar i en enda bank, en instabil marknad kan vara en källa till stor oro, eftersom förlusten av dessa medel kan vara förödande. Även stora investerare och människor med olika portföljer skulle kunna ta en betydande träffen om en bank misslyckades. Däremot kan en promenad på en bank i slutändan också att förvärra problemet, skapa omfattande ekonomisk panik och kanske fördjupa de problem som ledde till indragning av inlåning i första hand.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.