Vad är en målgrupp?

När ett företag börjar strategier brainstorma marknadsföring för en ny produkt eller tjänst, tar de första gången att överväga vem som ska få mest nytta av vad de erbjuder. Till exempel kan en annons för en leksak avsedd för småbarn att skapas med föräldrar i åtanke. En leksak för åtta till tio år gamla barn skulle dock ha reklam syftar till att få barnen i den åldersgruppen som är intresserade av produkten.

Den demografiska, eller grupp av människor, att en annonskampanj försöker sälja till kallas för målgruppen. Genom att utse en målgrupp innan de börjar marknadsföra en produkt är det enklare att skapa relevanta annonser. Målgrupper beaktas vid utveckling av nya produkter. Företag brainstorma vad de särskilda konsumenter kan använda för att göra livet lättare, och sedan försöker utveckla denna produkt.

En målgrupp bestäms av flera variabler. Beroende på produkten, marknadsförare beakta ålder och kön som är mest intresserade av att göra ett köp. Företagen kommer också att överväga inkomster utbudet av potentiella köpare, samt om de är i livet. Till exempel, en ungkarl bara av college har olika behov än en framgångsrik affärsman med tre barn och en fru. Andra överväganden för att bestämma en målgrupp omfattar livsstil, karriär, plats (inklusive stads-eller förortstrafik), utbildning och fritidsintressen, bland annat.

När man definierar en målgrupp, är det viktigt att vara så specifik som möjligt . "Ensamstående kvinnor" inte kommer att vara så hjälpsamma som "en enda, college utbildade affärer kvinnor i tidig 30-talet som bor i ett storstadsområde och har en betydande inkomst. "Den andra beskrivning ger en betydligt klarare bild av vem en annonskampanj är tänkt att ansluta till.

Efter en målgrupp har definierats, är nästa logiska steg att lära sig att ansluta till den målgruppen. Vad är deras problem? Vilka är deras mål? Det måste finnas ett konkret svar för hur produkten eller tjänsten som erbjuds kan besvara dessa frågor. Kanske att produkten är avsedd att tillgodose ett behov som den demografiska inte visste de hade. I det fall har marknadsföringskampanj för att inte bara införa problemet, men också lösningen.

Presentera både ett problem och sedan en lösning i en annons är en mycket populär metod för marknadsföring. Ett exempel på detta skulle vara en annons för ett helt naturliga kropp tvätt. Annonsen skulle börja med en förteckning över de kemikalier i andra organ tvättar och hur de tas upp av huden. Detta skapar problem-konsumenterna vill inte vara exponerade för potentiellt farliga kemikalier. Lösningen är helt naturliga kropp tvätt, lösa konsumenternas problem och tjäna företagets försäljning. Målgruppen i detta fall skulle kunna uppmuntras genom denna annons att sluta köpa sina regelbundna kropp tvätta och börja köpa den nya produkten, om annonsen är effektiv.

Målgrupperna är utvecklade för att ge företag en befolkning på varor på marknaden. Det är viktigt för företag att inte bara marknaden en målgrupp, men också att vinna deras förtroende och lojalitet. Det gör det lättare att övertyga samma publik att köpa framtida produkter och tjänster, eftersom det redan finns en relation för företaget att arbeta med.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.