Vad är en köparens marknad?

En köparens marknad hänvisas till villkor vid försäljning av alla typer av produkter, där utbudet kraftigt överstiger efterfrågan. Om du har ett stort utbud av ett objekt, blir resultatet oftast till lägre priser för konsumenterna, eller "köparen". Detta kan vara underbart för konsumenten, men inte så fantastiskt för någon som försöker sälja något när utbudet är stort. En köparens marknad är lika dålig för säljaren eftersom det är bra för köparen.

Du ser den term som används i förhållande till fastigheter. I själva verket är detta ofta vad köparens marknad innebär. I huvudsak inom ett område, bostäder till salu överstiger kraftigt antalet personer som vill köpa ett hem. Hem värden släpp och många fastigheter kvar på marknaden i flera månader, eftersom köparen har betydande handlingsutrymme i att kunna välja ett hem på bästa värde.

Ibland, en boom i byggbranschen kan skapa en marknad för köpare, särskilt om fastigheter utvecklare har överskattat antalet personer som vill köpa nya hem. Om byggandet av stora fastigheter utvecklingen är i kombination med sjunkande sysselsättning, kan fastighetsmarknaden vara perfekt för dem som har stabila jobb och har råd att köpa ett hem.

Falling sysselsättningsgraden, eller refinansiering under en säljarens marknad då efterfrågan överstiger utbudet, kan skapa problem för villaägare. Oförmåga att betala dina lån kan bli nödvändigt att sälja ditt hem, och ofta en del säljare har bråttom att sälja sina hem innan hem värden droppe mer, eller innan bankerna utestänga på sina lån. De är mest sannolikt att ta ett lägre pris än listpriset för sina hem om de absolut måste sälja i en hast.

Köparens marknad kan skapa något av en panik för personer som har köpt fastigheter för investering . När hem inköpspriser gå ner, kan fler hus uppstå på marknaden för att säljas snabbt innan sjunker priserna lägre. Vanligtvis panik stärker bara köparens marknad, eftersom det finns ännu fler bostäder tillgängliga och mer utrymme att förhandla om ett önskat pris.

Både köparens och säljarens marknad kan skapa ångest, i det förstnämnda fallet för säljaren , och i det senare för köparen. Trender tenderar att vända och förändring, vilket tyder på att om du kan hålla fast vid ditt hem via en köparens marknad är det troligt att priserna kommer att återigen ändra till din fördel kanske även med ett par månader.

Tillsammans med lägre priser och mindre efterfrågan påverkar köparens marknad räntor. När folk inte köper hus, är bankerna inte tjäna pengar på nya lån och folket betalar ränta på dessa lån. Räntor på lån tenderar att sjunka, och köpare kan dra nytta av detta eftersom det tenderar att ge upphov till en hög grad av konkurrens i bankvärlden att erbjuda människor de bästa priserna på lån. Vidare, under en köparens marknad, bankerna är mer benägna att överväga utlåning till människor med mindre än perfekt kredit.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.