Vad är en katastrof Drill?

En katastrof övning är en övning där människor simulerar förhållandena i en katastrof så att de har en möjlighet att träna sina svar. Katastrof övningar kan vara allt från jordbävningen övningar i skolor till flerdagars övningar, spänner över hela samhällen, inklusive detaljerade simuleringar och en chans att arbeta med samma utrustning som skulle användas i en katastrof. Dessa övningar används för att identifiera svaga punkter i en katastrofinsatser plan och att få människor känner till de åtgärder de behöver vidta så att deras svar i en katastrof kommer att ske automatiskt.

Katastrofer oförutsägbara till sin natur, och detta kan göra dem svåra när det kommer till förberedelser. Ibland samhällen få förvarning, som i fallet av vissa katastrofer som orsakats av hårt väder, medan det i andra fall kan katastrof strejk i ett ögonblick i form av en jordbävning eller en allvarlig brand. Om människor inte använder sig av sina svar, de vanligtvis inte kommer att vara förberedd när olyckan sker, medan en katastrof borrmaskin inte kan förutse alla tänkbara scenario, det ger folk en idé om hur man beter sig vid en katastrof.

På en grundläggande nivå kan övningar inkludera reaktioner från enskilda personer att skydda sig själva, till exempel lära sig hur man skydd på plats, att förstå vad man ska göra en evakuering, och organisera meetup punkter så att människor kan hitta varandra efter en katastrof. För räddningstjänster och andra först till, katastrof borrar hantera ämnen som vad man gör när kommunikation är avskurna, hur man handskas med bristande tillgång till utrustning, verktyg, och även grundläggande tjänster som vatten och energi, och hur man hanterar evakueringar. En katastrof övning ger också en chans att öva för sådana evenemang som massa olyckor som kan uppstå under en katastrof.

Regelbundna katastrof övningar ofta krävs för offentliga byggnader som statliga kontor och skolor. Under katastrofen borra, folk förväntas praxis saker som kan lämna byggnaden och hjälper varandra så att de vet vad de ska göra när ett verkligt larm. Människor kan också organisera katastrofen övningar för deras familjer, så att medlemmar i hushållet som kommer att veta vad de ska göra i en nödsituation.

gemenskapsbaserade katastrof övningar såsom hel-city övningar ger en chans att öva hela skalan av katastrofinsatser. Dessa övningar kan vara aktörer och civila volontärer som spelar rollerna av offer, plundrare och andra personer som kan uppkomma under en katastrof, och omfattande planering kan gå in i sådana övningar. En katastrof övning på denna skala kan ske en gång per år eller med några års mellanrum.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.