Vad är en gas återbetalning?

En rabatt gas skatt regeringen fördelat bidrag för skatt som redan betalats ut, tillbaka till medborgarna eller hela städer. Rabatter kan ske direkt, i form av en check, eller indirekt, genom olika typer av kostnadsbesparingar. Gas skattelättnader kan erbjudas för att lindra smärtan av höga priser på gas pump eller i ett försök att stimulera till en nationell eller lokala ekonomin. En regering kan också bli ombedd att ge en regional rabatt gas skatt med låga inkomster bostäder för att mildra slaget av en gas skatt ökade under en hel nation.

Gas skatter är ett nödvändigt ont i de flesta ekonomier i världen. Energipriser kan vara volatil och ett land som är beroende av oljeimport inte har kontroll över produktion och priser på råolja, som används för att göra bensin för transporter. En åtstramning av oljepriser eller någon nedgång i produktionen kan skada ett lands ekonomi. Som en följd av denna sårbarhet, många länder är starkt beroende av inkomster från bensin skatt för att förbättra transport och infrastruktur eller till att betala ner statsskulden. Varje så ofta, är dock en regional regering kan återvända vissa betalningar till sina medborgare.

En gas skattehöjning och en gas återbetalningen är ofta ihopkopplade. Bördan av en gas skattehöjning kan vara tungt för skattebetalarna, särskilt de med låg inkomstklass. För att skapa stöd för inflation, en gas återbetalningen kan erbjudas vid sidan av ökningen. Utdelningen kan vara ett enhetligt belopp delas ut till låginkomsttagare förare, men det finns andra former av lättnad.

Gas skatteavdrag kan delas ut till kommuner med en regional regering som stadig inkomst för att ge en pålitlig form av intäkter. Dessa medel är avsedda att ge kommunerna att planera på lång sikt och ta itu med lokala behov av infrastruktur. De distributioner kan vara en del av en bredare energiprogram och utbetalningarna kan förbli pågått i flera år.

När en gas skatterabatten riktas mot förare, kan det komma i form av en enhetlig kontroll delas ut till fattiga invånare. I andra fall kan en region kräva att en förare lämna bensin kvitton med en årlig inkomstdeklaration före utfärdandet av sådana betalningar. Skattelättnader kan också komma i form av ett "gas skatt semester" som föreslogs i USA under en energikris under 2008. Detta är ett moratorium för federal gas skatt för en tid för att minska bördan av höga energipriser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.