Vad är en försäkring Billing?

Försäkring fakturering är att lämna in papper och dokumentation för att försäkringsbolag med målsättningen att få försäkringen att betala en fordran. I den medicinska gemenskapen finns försäkring fakturering ofta en stor del av kontoret pappersarbete och en del kontor faktiskt hyra fakturering specialister som tillbringar all sin tid att lämna in papper till försäkringsbolag. Vårdgivare måste vara insatt i processen för att säkerställa att deras fordringar betalas.

Flera högskolor erbjuder kurser i försäkring fakturering för att intyga människor som vill arbeta inom detta område. Dessa kurser omfattar introduktioner till anatomi, vanliga medicinska termer, och medicinska åtgärder, tillsammans med en diskussion om den komplexa ansökningsformulär som används av försäkringsbolag. Försäkring fakturering specialister måste också lära sig om tusentals koder som används för att identifiera olika förfaranden på ansökningsformulär.

Medical kontor, sjukhus och kliniker erbjuda försäkringar fakturering som en service till patienterna. Normalt är räkningen skickas till försäkringsbolaget först, och om det finns en obetald balans kommer det att vara fram till patienten. Patienter kan välja att betala resterande, eller tvist fordran med försäkringsbolaget i hopp om att få försäkringsgivaren att betala en större del av notan. Fakturering kan bli mycket komplicerade, särskilt i fall då en patient med flera medicinska tillstånd som gör det omöjligt för de flesta patienter att hantera försäkringar fakturering på egen hand.

Många försäkringsbolag arbetar med fakturering programvara. När människor lär sig att använda programmet, kan det effektivisera fakturering process, eftersom allt kan göras mycket snabbt via elektronisk väg. Annars kommer det att bli nödvändigt att fylla i många former och föremål av pappersarbete, som var och måste fyllas i exakt rätt, eller försäkringsbolaget kommer att förkasta hela fordran utan att ens bry sig om att utvärdera den. Patienterna bör vara medvetna om att försäkringsgivarna skulle föredra att avvisa en ansökan om möjligt, så ett förkastande bör ses som ett första steg i en förhandling, inte ett slutligt beslut.

I en stor anläggning som ett sjukhus , upprätthålla en specialist försäkring fakturering är logiskt och ofta livsnödvändig. Mindre vårdgivare och kontor får behålla ett kringflackande fakturering specialist som genom ett avtal tjänster till flera kontor. En massageterapeut, kan till exempel välja att kontraktet någons tjänster snarare än att navigera i rikliga förfaranden försäkring fakturering. Använda en oberoende leverantör kan spara tid och pengar för människor som inte har fått utbildning i förfaranden försäkring fakturering, och detta kan också gynna patienterna, eftersom med hjälp av en expert ser till att fordringar kommer vara mer benägna att accepteras och betalas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.