Vad är en bunt paket?

Även känd som ett paketerat paket, en bunt paket är en avgränsad grupp av elektroniska tjänster som erbjuds till kunder på en enda rabatterat pris. Ett paket av denna typ kan omfatta sådana tjänster som snabb tillgång till Internet, kabel-eller satellit-tv, mobiltelefon service, fast telefon, och även spelalternativ. Många människor hittar dessa paket är ett utmärkt sätt att spara pengar, medan andra anser att den potentiella nackdelar med en bunt paket större nackdelar än fördelar.

Många olika företag erbjuder möjligheten att en bunt paket idag. Internetleverantörer, kabelsystem, och även telefoni sannolikt kommer att ha minst ett par paket att välja mellan. Vissa tjänster har färdigpackade buntarna med ett visst antal och typ av tjänster som ingår. Andra företag tillåter konsumenterna att bygga sina egna anpassade förpackningar, även bara de tjänster som den enskilde kunden önskar erhålla.

En av de största fördelarna med en bunt paket är det lägre priset för den totala insamlingen av tjänsterna. En typisk paket inklusive kabel-TV, hem telefon och höghastighetsanslutning till Internet service kan kosta allt från 30 till 50 procent mindre än att köpa dessa tre tjänster separat. Under loppet av ett år, kan detta innebära betydande besparingar till hushållet.

En annan fördel av paketet paket är lätt att fakturering. Alla tjänster som ingår i paketet redovisas på en månadsfaktura. Detta innebär att kunden endast har en faktura att hantera, snarare än att hantera flera enskilda månatliga skyldigheter. För vissa konsumenterna innebär detta att det är mindre chans utsikt över en av de månatliga räkningar och eventuellt upplever ett avbrott i tjänsten eller drabbas av förseningsavgifter.

En annan ofta citerade nytta för medföljande paketet är det lätt att få hjälp när det behövs. Hellre än att ha flera leverantörer för att ringa när du flyttar till en ny plats, gör ett telefonsamtal till det företag som tillhandahåller bunt paket som man arrangerar överföring av alla tjänster till den nya adressen, samt uppsägning av tjänster på den tidigare bosättning. Ur detta perspektiv kan bunt paketet spara mycket tid och pengar.

Inte alla håller med om att en bunt paket är vägen att gå. Beroende på konsumenternas behov, kan det kosta egentligen mer att köpa paketerade tjänster än att teckna individuella tjänster med olika leverantörer. Till exempel kan en konsument som använder en mobiltelefon sällan kan faktiskt betalar mindre genom att köpa förbetalda cell tjänst snarare än kombinationserbjudanden den med hem service och kabel.

Det finns också en viss oro driftstörningar med en medföljande paket. Genom att använda samma leverantör för flera olika tjänster, finns en ökad chans för alla de tjänster påverkas i händelse av att leverantören erfarenheter någon form av operativ eller nätverket fråga. Detta gäller särskilt när hemtelefon, kabel och ett Internetabonnemang, alla tillhandahålls via en enda kabel till hemmet. Tills tjänsten är återställd, är konsumenten inte kan surfa på nätet, titta på tv eller ringa telefonsamtal med hjälp av fasta nät. Lyckligtvis är det många företag som erbjuder paketerade paket har säkerhetsfunktioner på plats som i hög grad minska risken för denna typ av problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.