Vad är en bok förslag?

Samtliga författare har ställts inför den svåra uppgiften att skapa en bok förslag. I huvudsak är boken förslag hur en författare säljer sin bok till en potentiell agent eller förläggare. Det är en svår uppgift och en de flesta författare undra syfte. Det finns två olika typer av bok förslag: en för facklitteratur och en för skönlitteratur.

Fördelen med facklitteratur boken förslaget är att en författare inte behöver ha en färdig manuskript-bara en idé. Men då innebär detta att de måste se till att skapa en bok förslag som kommer att göra en agent eller förläggare villig att vänta på den slutliga produkten. Följande är de väsentliga delarna av den facklitteratur bok förslag:

Beskrivning /synopsis: 1-2 sidor. Här kan du beskriva ditt projekt. Ge en levande beskrivning av vad boken handlar om, vad du ingår i den, varför den behövs, din målgrupp och experter, beroende på ämnet kommer att finnas med.

Tabell över Innehåll: 1 sida. Detta är viktigt eftersom din kapitelrubriker sammanfatta vad som kommer att i varje kapitel. Var säker på att skapa catchy, kreativa titlar som gör att dina läsare vill sitta och läsa dem.

kapitel Disposition /Sammanfattning: cirka 10 sidor eller mer. Första du skulle lista med rubrikerna för din kapitel Då skulle du beskriva vad som kommer att ingå i vart och ett av dessa kapitel. Vara så beskrivande som möjligt utan också som koncist.

marknadsanalys: Här kan du ta itu med en redigerare fyra allvarliga problem.
  • Kostnad: Inklusive sidantal, särskilda tillägg som bilder, forskning och förskott,
  • Demografi: Finns det ett behov eller önskan om boken som du föreslår?
  • Tävling: Vilka är dina största konkurrenter och vad har ni att de inte gör det?
  • Promotion: Vem eller vad har du att sälja boken?

Författare Kvalifikationer: Det här är författarens biografiska uppgifter, som ger ett fokus på varför de är kvalificerade att skriva och publicera denna bok. Inkludera alla relevanta upplysningar från artiklar som du har skrivit till folk du känner till alla eventuella bevis du har som bidrar till att sälja boken.

Exempel på kapitel: Även om du inte behöver vara färdigt boken att sälja facklitteratur, bör du ha åtminstone tre sample chapters så redaktören kan förstå ett begrepp på din text stil och din lämplighet för det ärende som du vill skriva om.

för skönlitteratur, måste du vara säker på att ditt manus är klar innan man ens kan överväga att sälja idén. Följande är de väsentliga delarna du behöver för att sälja ert förslag fiction bok:

Synopsis: Detta är en sammanfattning av hela romanen. Det är vanligtvis tre eller fyra sidor. Redaktörer vill inte bli förvånad så se till att lägga varje detalj i detta dokument. De vill veta vad som händer, vem som gör vad med vem och all smuts och hemligheter. Håll inte något tillbaka.

Resten är samma som facklitteratur bok förslag: kapitel disposition, kapitel sammanfattning, marknadsföring och författare bio. Med skönlitteratur är dock en översikt din sälja så betalar mest uppmärksamhet åt detta kommer att få boken säljs. Med skönlitteratur, är det viktigaste kapitlet sammanfattning och din marknadsföring förslag. I båda fallen måste du ha en professionell fråga skrivelse till chefen din bok förslag. Detta är den bokstav du vill använda, med synopsis för romaner, för att få en redaktör intresserad av att se mer. Efter alla dessa åtgärder kommer inte garantera att du får en försäljning men det kommer säkert att styra dig i rätt riktning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.