Vad är en årlig avkastning?

En återgång eller avkastning återspeglar de pengar du gör eller förlora på en investering. Detta kan uttryckas som en procentsats, eller en faktiska belopp i dollar. Med många olika typer av investeringar, i slutet av varje år, du skickade vad som kallas en årlig avkastning, en redogörelse för förluster /vinster för ett helt år. Avkastningen visar dig hur mycket du gjort för investeringen, eller hur mycket du förlorat, och vanligtvis uttrycker en procentandel, såväl som en dollar belopp som visar dig vad din årliga avkastningen uppgick för året.

Med några investeringar en årlig avkastning uttalande kan också åtföljas av en betalning check representerar vad du gjort. Detta måste räknas som inkomst på deklarera i år som du tar emot den. När avkastningen är en förlust, kan du ha det beloppet dras från ditt totala investeringarna. Du kan i vissa fall ta skatteavdrag när du förlorar pengar på en investering.

I många pensionsplaner som är placerade i olika fonder, obligationer eller aktier, de pengar du kan göra i ett år är oftast läggas till den aktuella investeringen. Det är inte omedelbart tillgänglig och är inte skattepliktig tills du tar bort dessa pengar för utgifter ändamål. Beroende på hur din pensionsplan är inställd, och hur utgifterna har delats ut pengar som kommer att fördelas i proportion uppgår till era olika investeringar. Skulle till exempel om du har 30% av din investering i en penningmarknadsfond, 30% av din årlig avkastning i dollar ska investeras i samma fond.

årliga avkastning ska inte förväxlas med årsbasis avkastning. Detta är uttalanden som får bedöma en del av årets vinster /förluster på grundval av den årliga avkastningen procentsats. Vissa värdepappersföretag skicka årlig avkastning på en månad, bi-år, kvartal år eller tri-år. Den årliga andel anses vara en gissning, eftersom den inte kan ta hela året beaktas. Procent per år kan vara annorlunda beroende på ökningar eller minskningar i värdet av dina investeringar.

Den grundläggande formel för att beräkna en årlig avkastning kan uttryckas som Totalt antal dollar vid slutet av året (TD) från vilken det totala antalet dollar i början av året (BTD) dras: TD-BTD. Detta ger dig tillbaka ränta i dollar. För att få den årliga procentuella TD-BTD divideras med BTD.

Till exempel kan du tjäna $ 10 US dollar (USD) i ett år på en början dollar belopp på $ 100 USD. Din TD för året är nu $ 110 USD. Du skulle använda följande uttryck att lista returprocenten:(110-100) /100. Du sluta med 10/100, vilket är 10% avkastning på din investering.

En årlig avkastning kan berätta hur effektiva dina investeringar, och när kontot är diversifierade, kan du överväga att omfördela när du känner att du kan göra bättre med andra investeringar. Det är en bra idé att titta på dessa noggrant så att du kan avgöra om dina pengar klokt investeras och gör det mest fördelaktiga årlig avkastning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.