Vad är en agronom?

Det tar ett team av människor för att få ätliga grödor från de områden där de odlas ända till borden där de äts. En av de första människorna i denna kedja är en agronom, ibland kallad en agronom ingenjör. Agronomer är i branschen att förstå växter och deras interaktioner med varandra, jorden och väder. En agronom är, enkelt uttryckt, en växternas tillväxt och använda specialist. Inte bara agronom jobb finns till för att ge livsmedel, men agronomer arbetar också för att hitta nya användningsområden för växter, såsom bränsle och fiber, eller foder för djuren.

Ett fält agronom finns ett nära samarbete med jordbrukare för att hjälpa dem att optimera sin mark för den maximala avkastningen av grödor, eller ordna fördelaktiga grödor att växa tillsammans. En agronom som också utför mark och vatten provning, och räkna ut det bästa sättet att odla med minsta möjliga miljöpåverkan. Agronom inom området kan också arbeta för att räkna ut den bästa gödning för typ av jord en enskild jordbrukare arbetar med, samt för det specifika geografiska området.

Mer vanligast är dock forskning agronomer. En forskargrupp agronom kan arbeta med företag eller statliga organ för växt hybridisering och markvård samt de områden som nämns ovan. Agronomer som specialiserat sig på forskning skulle kunna fungera för att få reda på vilka växter som kan användas som bränsle, till exempel upptäckt att majs kan användas som bränsle fordon, eller vilka växter kan göra effektiva läkemedel. Agronomer får också arbete inom utbildning, eller kan arbeta med utländska regeringar i sin vanliga kapacitet.

Förutom sin primära sysselsättning, kan agronom ingenjörer användas i en rad andra områden. Agronom finns arbeta för jordbruksprodukter och butiker gräsmatta utbudet. De återfinns även som en del av ett meteorologi lag eller miljöaktivister.

utbildning krävs för att bli en agronom varierar beroende på plats, men den typiska agronomen jobbet kräver en kandidatexamen eller högre från en auktoriserad lantbruksskola. Den enskilde måste också, i de flesta fall klara ett prov för att bli en certifierad gröda rådgivare. Efter att ha nått en grad, agronom ingenjörer nästan alltid måste ta fortbildning kurser för att hålla jämna steg med framsteg inom forskning och teknik.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.