Vad är en affärsbank?

A behandlar affärsbank med de kommersiella bankerna behov av internationell finansiering, långsiktiga företag lån, och lager emissionsgarantier. Denna typ av bank har inte detaljhandeln kontor där en kund kan gå och öppna ett sparande eller checkkonto. En affärsbank sägs ibland vara en grossist bank , eller för verksamhet med stora kunder. Detta beror på handelsfartyg banker tenderar att hantera i första hand med andra handlare banker och andra stora finansiella institutioner.

Det mest kända roll den affärsbank är lager emissionsgarantier. Ett stort företag som vill samla in pengar från investerare via börsen kan hyra en affärsbank för att genomföra och garantera den processen. Den affärsbank bestämmer antalet bestånd som skall utfärdas, det pris till vilket beståndet kommer att utfärdas, och tidpunkten för publiceringen av den här nya lager. Banken filer då allt pappersarbete som krävs med marknadens olika myndigheter, och är också ofta ansvarar för marknadsföringen av det nya beståndet, även om detta kan vara en gemensam ansträngning med företaget och förvaltas av affärsbank. För mycket stora lager erbjudanden kan flera handlare banker arbetar tillsammans med ett är den ledande garant.

Genom att begränsa deras räckvidd till behoven hos stora företag, handlare banker kan koncentrera sina kunskaper och vara specifik användning för sådana kunder. Vissa handlare banker är specialiserade inom ett enda område, såsom garantiverksamhet eller internationell finansiering.

Många av de största bankerna har både en detaljhandel splittring och en affärsbank division. Divisionerna är i allmänhet mycket distinkta enheter, eftersom det finns få likheter mellan banktjänster till privatpersoner och vad som händer i en affärsbank. Även om livet för de flesta människor är nog påverkas varje dag på något sätt av beslut som fattas i en affärsbank, många människor kommer troligen aldrig att besöka eller handla direkt med en. Merchant bankerna verkar normalt bakom kulisserna och bort från rampljuset.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.