Vad är en Undertecknande Bonus?

En undertecknandet bonus är en summa pengar som ett företag erbjuder en blivande anställd som ett incitament att gå med i företaget. Det kallas ett undertecknande bonus eftersom ett anställningsavtal skall undertecknas med de överenskomna villkoren för innan bonusen pengar kan betalas ut till den nya hyra. Undertecknande bonus vanligtvis endast erbjuds i mitten och övre befattningar.

Företaget erbjuder undertecknandet bonus ofta vill ha en topp kandidat för en nyckelposition. En stor kontant bonus är naturligtvis mycket attraktivt för dem som är behöriga sökande efter en ny ledning. Om de funderar på att flera företag som de skulle vilja arbeta för, men en har en stor undertecknandet bonus som kan vara avgörande för vilket jobb de kommer att acceptera. När allt, alla kan använda en stor klumpsumma av kontanter att spendera, investera eller spara som de vill!

Studier har visat att de flesta undertecknandet bonus för övre ledande befattningar i USA är över $ 10. 000 amerikanska dollar (USD). Villkoren för varje undertecknande bonus varierar kraftigt från företag till företag, dock. Ibland bara en del av platta undertecknandet bonusbeloppet ges vid tidpunkten för hyra och resterande beloppet återfinns i en bestämd dag eller datum som anges i kontraktet. Potentiella medarbetare behöver läsa avtalet noggrant för att vara säker på att de förstår reglerna kring undertecknandet bonus.

I vissa kontrakt, anställda som lämnar företaget måste betala tillbaka hela eller en del av undertecknandet bonus. Det är förståeligt att ett företag inte vill anställa någon och investera en bra undertecknandet bonus bara att få den nyanställde lämna företaget efter bara en kort tid. Vissa företag kan också minska eller eliminera mängden av andra bonusar som en vanlig resultatöversyn bonus när de erbjuder ett undertecknande bonus.

Den potentiella anställda bör överväga alla aspekter av undertecknandet bonus innan du accepterar jobbet. Split bonusar är relativt vanliga och är inte alltid 50% på hyra och 50% efter sex månader. Vissa kontrakt kan konstatera att den nyanställde bara får 10% av undertecknandet bonus upfront och sedan resten i 10% steg ett par gånger per år. En stor klumpsumma undertecknandet bonus brukar föredras av de flesta potentiella medarbetare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.