Vad är en Karuselldörrar?

"svängdörrseffekt" teori hänvisar till den pågående omsättningen av de anställda i näringslivet. Anställda anlitas för att utföra vissa uppgifter och på grund av olika anledningar, blir missnöjda och söka jobb på andra företag som har mer lockande fördelar. Ibland vill den enskilde helt enkelt mer pengar, mer uppskattning, eller en bättre arbetsmiljö. På det politiska sammanhanget är den karuselldörr "hänvisar till den praxis som valda regeringen anställda som lämnar public service för att arbeta inom den privata sektorn, orsakar ofta en intressekonflikt med deras tidigare roll.

Med den svaga ekonomiska utvecklingen under de senaste åren, känner många arbetsgivare inte behöver oroa dig för den roterande svängdörren. När arbetslösheten är hög, missnöjda anställda är mindre benägna att söka ett nytt jobb. Med ekonomin förbättras, kommer dock att de arbetsgivare som inte bryr sig om karuselldörren påverkas negativt som anställda söka mer tillfredsställande sysselsättning.

När en anställd slutar ett jobb, kan omsättningen kosta ett företag 25% till 150% av den anställdes lön. Företag kan göra en kostnadsanalys för att få en bättre känsla av karuselldörr kostnader för deras verksamhet. Omsättning kostnader kommer från fyra huvudområden: övergång, brist på produktivitet, anställa nya medarbetare, och utbildning av nya medarbetare. Mänskliga resurser rådgivare och managementkonsulter har noterat att många arbetsgivare inte har en korrekt förståelse för de potentiella kostnaderna för omsättning eller deras bidrag till karuselldörr fenomen.

Övergång utgifter som orsakas av karuselldörren omfatta utförsel intervjuer, betala separation, och kostnader fördelar. Bolaget lider också av en brist på produktivitet tills jobbet är fylld och kan behöva dela ansvaret mellan andra anställda tills någon blir anställd. Detta orsakar ofta andra anställda att bli utbränd, där för mycket arbete som förväntas av dem. Detta kan eskalera karuselldörren om dessa arbetstagare också söka mer tillfredsställande sysselsättning. För att förhindra att karuselldörren uppstår, kan arbetsgivare undersökning arbetstagarnas arbetsglädje minst en gång per år, främja kommunikation för att förbättra de anställdas förhållanden och se till att anställda är medvetna om det ansvar som förväntas från sina positioner.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.