Vad är en Housing Bubble?

ett hölje bubbla är en situation där det finns en ökad efterfrågan på fastigheter, särskilt boende, som ofta skapas genom artificiell väg, till exempel en sänkning av räntorna. De fastighetsbubblan kan leda till tider av högkonjunktur, men kan också sluta i tider av ekonomiska svårigheter. Nyckeln är att förstå vad som skapar en fastighetsbubblan, hur man bäst kan bekämpa den och hur lätt något nedfall från den.

En av de viktigaste skälen en fastighetsbubblan skapas beror på en önskan från en nationell banken, som Federal Reserve i USA, att sänka räntorna för att stimulera ekonomin. Detta skapar ett intresse från vissa att köpa fastigheter, eftersom det blir billigare att förvärva fastigheter. Därför går efterfrågan upp. Till detta är praxis i huset vändning, där ett hem är köpt för kortsiktiga vinster, och marknaden är ytterligare överdrivas av en konstgjord efterfrågan. När efterfrågan ökar, priserna stiger-betydligt mer, i vissa fall än vad som kan anses vara det verkliga marknadsvärdet.

En fastighetsbubblan kan inte bara skapa en god ekonomisk tid för fastighetsmarknaden, det kan ta sig till andra områden. Det kan hjälpa byggföretag, tillverkare av hushållsmaskiner, elektronik och andra produkter, och ingjuta en större summa pengar i den totala ekonomin. På detta sätt kan det skapa en bra situation för ekonomin i en mängd olika sätt, men det är sannolikt att en kortsiktig situation.

I slutet av fastighetsbubblan oftast händer när räntorna höjs, vilket måste ske om ett land skall fungera utan förödande inflationen. Bankers ringer ofta mycket låga räntor "billiga pengar. "Därför, när pengar blir dyrare att låna, finns det färre efterfrågan på bostäder. Därför börjar på bostadsmarknaden för att bromsa.

När bostadsmarknaden börjar långsamt, finns det ett antal saker som börjar hända. Den första är att ansökningar om nya bolån börjar släppa, följt snabbt av bostäder försäljning-både nya hus och befintliga hus. Några nya hus, byggt på spekulationer under bubblan, sitter vakant. När dessa bromsa tillräckligt kommer en minskning av priset ske som flera säljare hoppas att ett lägre pris kommer att uppmuntra potentiella köpare.

Precis som det var mycket goda tider på bostadsmarknaden bubblan, kommer det att bli mycket svåra tider när fastighetsbubblan spricker. Kommer dock i slutet av fastighetsbubblan se sannolikt marknaden åter sätts i jämvikt. Priserna kommer att återvända till verkligt marknadsvärde och sedan börja en mer gradvis klättra uppåt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.