Vad är en Hiss Beck?

Kallas ibland för en hiss tal, är hissen planen en kort sammanfattning av en idé som ger lyssnaren tillräckligt med relevanta fakta för att upprätthålla ett intresse i ämnet och vill veta mer. Termen kommer från idén att bara använda någonstans mellan tjugo och sextio sekunder att göra denna kortfattade presentation, vilket ungefär motsvarar den tid det tar att förflytta sig mellan ett par våningar på en hiss. Hiss platser har blivit ett vanligt verktyg för marknadsföring och försäljning, samt en utmärkt PR-verktyg.

Hemligheten till en lyckad hiss pitch är att koka ner presentationen till det allra nödvändigaste och ändå använder litteratur, som lätt kan nå det publiken. På grund av den korta tid, är det nödvändigt för den enskilde använder tekniken att utelämna någon typ av utsmyckning eller ytterligare idéer om begrepp som är till stöd för fokus för presentationen. När den görs rätt, svarar denna hiss förklaring direkt huvudfrågan på lyssnaren samtidigt dörren öppen för ytterligare undersökning.

Många olika människor använder sig av denna snabb och enkel översikt utformning av att göra sina led i en kort tid. Säljare kan använda sig av en hiss pitch för att ge lagom mycket information för att i förlängningen väcka intresse potentiella kunder och säkra en tid då de uppgifter som lämnats under planen kan utforskas mer i detalj. Företagare som söker samarbetspartners använda hissen planen att sammanfatta sina grundläggande förslag och få uppmärksamhet från livskraftig affärsbekanta. Även religiösa präster och andra kan använda hissen planen att kortfattat redogöra för inriktning och uppdrag av tron, samtidigt som någon liten bit av information som kan motivera lyssnare att ställa fler frågor.

Skönheten i hissen planen är att det inte är nödvändigt att rida på hissar för att använda tekniken. Platser av denna typ fungerar väl i sådana sammanhang som terminalerna möter chans konventioner och konferenser, och till och med avslappnad konversation på ett cocktailparty. Naturligtvis fungerar hissen planen också mycket väl när man rider en hiss ett par våningar med någon som vill veta mer om ett visst ämne eller idé. Som ett sätt att ge lagom mycket information för att locka utan att överbelasta lyssnare med en hel del uppgifter att assimilera, är hissen pitch ett kraftfullt kommunikationsverktyg.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.