Vad är en Encore karriär?

extranummer karriär är en karriär som börjar efter den traditionella pensionsåldern 65 år. Encore karriärer innebär vanligtvis ett helt nytt område, vilket kan innebära att kompletterande utbildning krävs. Många innebära ett ökat fokus på offentliga tjänster och arbete och som människor känner är meningsfull på något sätt. Den ökande populariteten för extranummer karriär ses som en positiv fördel för de anställda, eftersom det ökar antalet personer som arbetar och bidrar till samhället.

Eftersom medellivslängden ökat radikalt i den 20: e talet, många människor som gick i pension vid 65 års ålder fann sig uttråkad och rastlös. Medan de hade rätt till pensionsförmåner och behandling som pensionärer fann de miljön i pension inte till belåtenhet, och ett växande antal seniorer startade inleder extranummer karriärer. Vissa människor började ännu tidigare, i medelåldern, övergång från deras första yrkesval till ett annat område.

Normalt ett extranummer karriär är utformat för att uppfylla en önskan om offentlig tjänst och ett positivt bidrag till samhället. Till exempel kan någon utveckla nya pedagogiska verktyg, arbeta med en kvinnors försvar organisation, eller hjälpa till med ett utländskt bistånd program. Många baby boomers som bytte karriär mitt i livet som det hänvisas till en önskan att göra något positivt för världen som den främsta anledningen till bytet. Ibland människor få befintliga kunskaper till ett extranummer karriär, medan det i andra fall börja färskt, få nya kunskaper och lång erfarenhet i sina nya valda området.

Även om skälen till att ingå ett extranummer karriär kan altruistisk, kan det också finnas en ekonomisk motivation. Vissa äldre oroar sig för storleken på fördelarna, eller vill se till att de omfattas av god hälsa försäkring. Andra kan inte nog pensionsförmåner till fullo pension ett alternativ, så de söka en karriär som kommer att stödja dem i åldrarna.

Ett antal högskolor har erkänt extranummer karriär demografiska, erbjuda utbildning särskilt anpassad för människor som vill förändra sin karriär. Ökningen av extranummer arbete har också lett till en ökad fokusering på åldersdiskriminering i arbetslivet, eftersom många äldre har svårigheter när de söker arbete på grund av fördomsfulla attityder om sin ålder. Ökningen av äldre människor i arbetskraften kan hjälpa till att skingra några av dessa fördomar, genom att man kan se i första hand som äldre i arbetslivet kan vara mycket produktiv, positiv tillgångar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.