Vad är en Barter grupp?

En byteshandel grupp är en klubb för människor som blir tillsammans för att utbyta varor eller tjänster. Det finns många typer av byteshandel grupper. En en-till-en byteshandel Gruppen arbetar med systemet med ett utbyte, där människor byter en vara eller tjänst mot en annan direkt.

I en "speciell pengar" byteshandel grupp medlemmar tillhandahålla varor eller tjänster i utbyte mot faux dollar. Dessa pengar kan sedan användas för att "köpa" tjänster från andra medlemmar i gruppen. Vanligtvis fungerar denna typ av byteshandel grupp väl bara om det finns en arrangör att hålla koll på börserna.

Alla typer av saker kan bytas ut inom ramen för en byteshandel grupp, från gamla kläder och leksaker som fortfarande är i god form, till ved och hantverk hemgjord. Tjänster såsom handledning, barnpassning, reparationer hem och även i matlagning är också mycket efterfrågade i en byteshandel grupp. Som en allmän regel, något du kan göra eller äger kan bytas så länge det finns en efterfrågan. Byteshandel är ett utmärkt sätt att få tillgång till varor och tjänster som du inte skulle ha råd med annat.

Det första steget i att starta en byteshandel grupp är att hitta medlemmar. En grundläggande klubb kan organiseras mellan grannar som ett sätt att spara pengar och stärka gemenskap obligationer. Den en-mot-en-systemet är enkelt att installera genom att göra upp en lista på alla medlemmar och de varor eller tjänster som finns tillgängliga för byteshandel. Listan kan sedan kopieras eller skickas till alla medlemmar som referens. Med hjälp av en samordnare, är det möjligt att upprätta en regional bytes-grupp, där samordnaren fungerar som kontaktperson eller mitten-man, håller filer och anordna möten för själva affärer.

Ett annat sätt att inrätta en byteshandel grupp är att anordna månatliga möten med olika teman-vinterkläder, efter jul, leksaker-där medlemmarna kan utbyta objekt direkt. Internet byteshandel grupper blir också populära. De kan antingen vara öppna för besökare, såsom Craigslist, eller privata Yahoo eller MSN grupper man bara kan gå med inbjudan.

För att garantera att stänga av någon byteshandel grupp är det viktigt att skapa en uppsättning regler och komma överens om vad som utgör en "rättvis handel" i förväg. Detta kan göras muntligt eller genom ett skriftligt avtal. Om klubben har en samordnare, kan han eller hon skall ansvara för övervakningen av utbyten och att se båda parterna lämnar de utlovade varor eller tjänster.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.