Vad är en 1099 Contractor?

1099 entreprenör, eller rättare en oberoende leverantör, är en juridisk och skattemässiga term som används i USA för att hänvisa till den typ av arbetstagaren att kontrakten sina tjänster ut till ett företag eller verksamheter. De "1099" avser Internal Revenue Service (IRS) form som en oberoende leverantör får ange hans eller hennes inkomster från ett visst företag i ett visst beskattningsår. En 1099 avtalsparten är inte anställd av det företag eller företag som han eller hon arbetar, utan han eller hon är en fristående entreprenör eller konsult, som anses vara egenföretagare. Att vara en 1099 entreprenör kan erbjuda extraordinära friheter, men som de flesta saker, kan den anses ha några nackdelar också.

1099 entreprenörer som gör mer än 600 dollar (USD) per år ges ut 1099 blanketter från näringslivet (er) som betalade dem. För sina inkomster, måste 1099 entreprenörer betala betala inkomstskatt och sociala avgifter trygghet, anställda måste göra detsamma. Skillnaden är att arbetsgivare generellt undanhålla skatt på den anställdes räkning. Dessutom arbetsgivare täcker vanligen hälften av den totala social trygghet och Medicare skatter, för närvarande en 15% skatt på nettovinsten, vilket innebär att arbetsgivaren täcker 7. 5% på den anställdes räkning.

Eftersom en oberoende uppdragstagare anses själv sysselsatt, han eller hon är i grunden arbetsgivaren och anställd. Därför är 1099 entreprenören som ansvarar för att undanhålla sina egna skatter och betala det totala beloppet för social trygghet och Medicare skatter. Eftersom 1099 entreprenören inte gör delbetalningar mot sin årliga skatten, eftersom den anställde inte av nekandena gjorts på hans eller hennes lönecheckar är 1099 entreprenören ska göra kvartalsvis mot hans eller hennes beräknade skatten för året.

Det finns avdrag som kan göras för att minska skattemässiga skyldigheter. Dessa omfattar arbetsrelaterade kostnader, t. ex. kostnader hemmakontor och kostnader fordon om bilen används för en arbetsrelaterad syfte. En dator, till exempel, är att det köps för att arbeta som en självständig contracter kan dras från en oberoende leverantör nettoresultat. En 1099 bör entreprenören spara all relevant verksamhet kvitton för året för att göra gällande dessa som kostnader i näringsverksamhet.

1099 entreprenören i allmänhet har programutbudet fördelar gentemot den anställde. Ofta kan han eller hon inte i tacksamhetsskuld till den typiska 3A00 till 05:00 arbetsdagen och måndag till fredag arbetsvecka som den genomsnittliga arbetstagaren. Tidsfrister, kan naturligtvis begränsa 1099 entreprenörens arbetsschema. Å andra sidan är 1099 uppdragstagaren generellt inte får ersättning som de anställda ofta gör, såsom betald ledighet vare sig det är på grund av sjukdom eller fritid.

Vidare finns olika rättsliga konsekvenser för en 1099 entreprenör än en anställd. Dessa konsekvenser kan variera mycket grundas på de särskilda avtalsvillkoren mellan entreprenören och kunden eller företag. I många fall 1099 entreprenören kan släppas efter behag , med eller utan orsak. Dessutom är 1099 entreprenören allmänhet ansvarar för sin egen sjukförsäkring och pensionsförmåner, som de företag som arbetat för har ingen skyldighet att tillhandahålla förmåner.

1099 Uppdragstagaren är dessutom ofta inte skyddas av minimilönen lagar. Faktum är att vissa fristående entreprenörer under minimilön. I samtliga fall är en 1099 uppdragstagarens betalning bedömas av slutförandet av ett arbete, inte av arbetade timmar. När ett jobb tar mer tid än väntat kan vinsten falla under minimilön. Men skickliga oberoende entreprenör kan fungera för långt över minimilön, särskilt de som har kompetens inom ett specifikt område och arbeta på konsultbasis.

1099 entreprenörer finns i flera områden, från sjukhus planerare, marknadsföring konsulter, entreprenörer, till frilansande författare. När balansera avvägningar mellan att arbeta som 1099 entreprenör eller en anställd, skulle många saker övervägas. Kanske den största ersättningen är det faktum att sättet arbetstagaren kompenseras för sina tjänster är mycket olika. Den 1099 entreprenör gårdsstödet kräver mer självständighet och Responsibilty som saker såsom läkare och tandläkare förmåner, besparingar täcka framtida sjuka och dagar semester samt skyldigheter skatt endast är hänförlig till utom räckvidd för arbetstagaren. Å andra sidan har den anställda hjälp med detta ansvar under året genom arbetsgivarens bidrag och i form av skatt nekanden, arbetsgivarens ledning. Grund av de olika lönestrukturer, jämför bara timlönen för en anställd och en 1099 entreprenör är ofta inte en rättvis jämförelse.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.