Vad är butikernas egna märken?

Vissa märken av produkter som bara finns på en viss butik, vanligtvis en butikskedja, kallas butikernas egna märken. Förvara märkesvaror är ofta tillgängliga för ett rabatterat pris, och är populära hos dem som försöker hålla sina utgifter till ett minimum. I vissa butiker kan de även se till att 40 till 50 procent av den totala försäljningen, och kan vara 15 till 50 procent billigare än den nationella produkter namn märke.

butikernas egna märken är oftast liknande kvalitet till namnet märkesvaror, även om vissa livsmedel kan vara av en något lägre kvalitet. Papper och personliga produkter har vanligtvis lika bra, om inte bättre, än namn märke objekt. Förpackningen för butiksmärkessegmenten poster är oftast mycket nära i likhet med namn märke varor, med samma färger som ofta används för båda produkterna. Butiker kommer ofta sätta sin butiksmärkessegmenten på hyllan bredvid den jämförbara namn märkesvara, uppmuntra kunder att snabbt och enkelt jämföra priser och ingredienserna i två poster.

tillverkare av produkter namn varumärke mycket ofta tillverkarna av liknande butik märkesprodukter. Ingredienserna kan till och med väldigt lika. Detta innebär inte nödvändigtvis att de recept som används för de två produkterna är desamma. I andra fall kan produkterna göras enskilt av en fabrik som ägs av butikskedjan själv. Genom att jämföra den ingrediens listor för produkterna från nationella och egna märken, kan konsumenterna avgöra hur lika de två produkterna verkligen är, och om skillnaden i pris är värt den eventuella skillnaden i kvalitet.

butikernas egna märken låta butikerna att sälja produkter för ett bättre värde än många av objekten namn märke. Det finns flera skäl till detta, men det viktigaste är att butiksmärkessegmenten produkter inte behöver reklam för att nationella märken gör. Butikerna inte skapar särskilda marknadsföringskampanjer för dessa produkter. De är ofta med i flygblad och specialerbjudanden, men mycket lite extra pengar spenderas på reklam. Det sparar företaget, och konsumenterna, en massa pengar.

Konsumenterna har mycket olika åsikter om butikernas egna märken. Vissa är mycket trogna vissa produkter namn märke, och vägrar att försöka billigare alternativ. För andra är det pengar som sparas mer än värt något reducerad kvalitet. Många, dock hamnar någonstans i mitten. Det finns några produkter som de anser vara värda splurge för att få kvalitet namn märke, till exempel spannmål eller pappershanddukar, men är mer än villiga att använda billigare alternativ för andra objekt, t. ex. kryddor, desserter och mejeriprodukter. Kvaliteten på många butiksmärkessegmenten produkter har förbättrats kraftigt under det senaste årtiondet, vilket gör det lättare för konsumenterna att få den kvalitet de förväntar sig ett mer rimligt pris.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.