Vad är bud upphandling?

bud upphandling är ett system där företag som söker en produkt eller tjänst tillåta andra företag eller privatpersoner att lämna in konkurrerande anbud för att vinna rätt att tillhandahålla den efterfrågade produkten eller tjänsten. Processen är också känd som en "anbudsinfordran", eftersom företaget behöver den vara eller tjänst är att uppmana leverantörer att lämna sina bästa anbudet. Bud upphandling ofta hanteras av ett ombud för företag som söker en produkt eller tjänst. Denna person har befogenhet att tilldela kontrakt till leverantörer av det vinnande budet.

De flesta företag som är beroende av produkter eller tjänster av tredje man har en avdelning bud upphandling. Dessa företag omfattar dem som behöver råvaror för att producera den slutprodukt, som tillverkningsföretag, monteringsföretag dator eller återförsäljare, bland annat. Företaget begär anbud kommer också att beskriva krav i alla bud i ett dokument kallat en begäran om förslag (RFP). En begäran om förslag beskriver rutinerna som anbudsgivarna måste följa för att lämna in anbud. Detta gäller vanligtvis det pris som leverantören kommer att leverera en produkt eller tjänst och den tid som den kommer att levereras.

statligt ägda anläggningar normalt använder systemet bud upphandling för att erhålla flera rättvist bud på någon produkt eller tjänst de behöver. Detta är att se några oegentligheter sker i tilldelningen av varje kontrakt. Till exempel har USA General Service Administration (GSA) flera avdelningar som körs systemet bud upphandling. Tillsynsmyndigheten har en hemsida som listar alla kontakt möjligheter och tillhörande instruktioner budgivning.

De flesta bud upphandlingssystem uppmaning till vinnaren vara det lägsta priset. Vissa system är dock beroende av en kombination av variabler, såsom tidpunkten för leverans, sannolikheten för leverantörens standard och leverantörskrediter. Att lämna ett anbud, en potentiell leverantör behöver bara anmäla sig till bolaget begär anbud förslaget och förbereda sina anbud enligt kontraktet särskilda regler och riktlinjer.

Den vinnande anbudsgivaren är anmälda av budet upphandling manager och är officiellt tilldelas kontraktet. Leverantören tilldelas en viss tid för att leverera sin produkt eller tjänst. Om produkten eller tjänsten inte kan levereras i tid, kan kontakta förklaras ogiltiga, och budet upphandlingen börjat igen. Den leverantör som inte kunde leverera i tid är vanligtvis diskvalificerad från att lämna ytterligare bud på samma avtal.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.