Vad är avnationalisering?

avnationalisering händer när tillgångar som ägs eller drivs av ett land görs tillgänglig för icke-nationaliseras, eller privata företag. I vissa fall kan detta vara hela verksamheten. I andra fall kan det finnas utrustning eller fastigheter som tidigare som omfattas av en nationell regering.

avnationalisering är mest sannolikt att hända när en regering är att övergå från ett kommunistiskt system till system baseras huvudsakligen på fri företagsamhet. Till exempel när öststater tidigare allierade med Sovjetunionen började förändras former av myndigheterna i ett tidigt 1990-talet var avnationalisering en primär fråga. Efter nästan varje operation i dessa länder förstatligades under det kommunistiska regeringar, blev det en mycket svår uppgift att DENATIONALISERA allt öronmärkta för processen.

När ett land börjar uppgift avnationalisering, är den grundläggande uppgiften att avgöra hur att sprida tillgångarna. Till exempel kan fördela tillgångarna genom anbud vara ett bra sätt för regeringen att samla in pengar under övergångsperioden, men de flesta av dem som kan erbjuda sådana saker skulle sannolikt utlänningar. Detta skulle så småningom leda till en större outsourcing av förmögenheter från land till andra länder. På grund av denna situation har avnationalisering potential att bli mycket störande för ett land och kan orsaka tider av oroligheter.

därför många länder sannolikt kommer att titta på andra sätt sprida sina tillgångar, eller åtminstone titta på en politik som inkluderar utländska köpare och medborgare. Albanien, till exempel, när den omvandlas i början av 1990, gav nästan varje lastbilschaufför i landet sin egen lastbil. Detta gjorde det möjligt för den utrustning att stanna i landet, och gav dem flitiga förare en chans att försörja sig själva. Detta även tillåtet för någon ekonomisk utveckling och skapande av personliga tillgångar inom landet under den kritiska perioden av avnationalisering.

De frågor och krav i ett land går igenom en massiv avnationalisering processen kan vara svårt och tidsödande. Avnationalisering kan ofta ta flera år innan det är komplett och i vissa fall aldrig kan vara komplett. Som ett land utvecklas får den själv denationalizing tillgångar och verksamheter från tid till annan. Därför att förklara att ett land är klar med avnationalisering kan vara problematiskt.

avnationalisering kan också ske i länder som främst baseras på den fria marknadens principer också. Exempelvis vissa i USA anser att social trygghet bör privatiseras. Även om det brukar kallas privatisering i USA är det samma som avnationalisering.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.