Vad är arbetsplatspolitik?

En arbetsplats politik är en formell policy som är instiftat av ledningen eller ägarna till ett företag. Enligt vedertaget arbetsplatsen politik tydligt redovisas i anställd handböcker eller meddelanden, och anställda kan vara tvungna att underteckna glider anger att de har fått den politik och de förstår det. Upprättandet arbetsplatsen politik är viktigt för ett företag av alla storlekar, eftersom den innehåller tydliga gränser, skydda både arbetstagare och arbetsgivare.

En mängd olika ämnen kan omfattas av en arbetsplats politik, och en sådan politik är ofta samlas i en handbok för att underlätta för anställda. Saker som lön, krävs klänning eller enhetliga och arbetsplats väsen ofta upp i arbetslivet politik, tillsammans med diskriminering, sexuella trakasserier, droger och missbruk på arbetsplatsen. En välskriven politik kommer tydligt anger inriktningen av verksamheten i en viss fråga, och det kommer att ange konsekvenserna av en överträdelse av policyn.

En anställd handbok kan också ge procedurell information så att de anställda utför uppgifter korrekt. Exempelvis kan ett företag ha en arbetsplats policy för hantering av känsliga uppgifter och kunder, se till att alla kunder behandlas lika. En arbetsplats kan också ha strategier för att använda utrustning såsom kopiatorer, begära eller beställa varor och behandlar andra administrativa errata. Särskilt i en stor affär, bristen på en organiserad förfaranden kan vända grundläggande uppgifter till mardrömmar, särskilt för administrativa assistenter och stödpersonal.

Konsekvenserna för brott mot en arbetsplatspolitik variera beroende på politiken. Till exempel kan en klädsel kränkning leda en anställd skickas hem till förändringar, medan en avgift av sexuella trakasserier skulle åtföljas med juridiska konsekvenser, som potentiella uppsägning. Genom att tydligt stava ut dessa konsekvenser, en arbetsgivare kan rättvist och lika verkställa överträdelser och skydda företaget från anklagelser om olaglig uppsägning.

Anställda bör läsa politik handböcker noggrant. Som en allmän regel, de flesta arbetsplatser politik är ganska rutin och de följer sunt förnuft och riktlinjer artighet som alla vuxna borde redan vara medvetna om. Men ibland kan det finnas lömska och mycket viktig information om saker som lön, uppgifter om klädsel, och andra frågor, se till att du känner till dina anställda handbok, och se till att behålla en kopia, tillsammans med kopior av eventuella kompletteringar eller ändringar till arbetsplatsen politik. Av konvention kommer en sådan handbok innehåller också ett avsnitt om tvister och skiljeförfaranden, och det kommer att lista vilka åtgärder som anställda behöver vidta för att ta itu med klagomål. Var noga med att följa dessa steg för att se till att dina klagomål hanteras rättvist.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.