Vad är Vakansgraden?

Vakansgraden förs någon statistik om lediga platser i hyresrätter, bostäder till salu, och hotell. Höga Vakansgraden vanligtvis ses som ett tecken på att marknaden kämpar, medan låga priser är önskvärda, eftersom de visar att fastigheten är en het handelsvara och att lediga platser sällan är vakanta under mycket lång. Statistik över andelen vakanser hålls av många myndigheter och företag som specialiserat sig på ekonomisk analys, och de kan vara bra att tänka på när människor flyttar till en gemenskap.

I den meningen av bostäder, en vakansgrad räknar upp det totala antalet beboelig, men utan människor enheter, och bestämmer hur stor andel av den totala tillgängliga bostäder är ledig. Vakansgraden omfattar bostäder, lägenheter och andra boende. Ju lägre vakansgrad, desto mer utmanande är det för folk att hitta bostad, eftersom enheter de är intresserade får inte komma upp för uthyrning eller försäljning så ofta.

Höga tomma lägenheter i bostäder vanligtvis tyder på ekonomisk depression . De kan uppstå när många människor flyttar från ett samhälle, som lämnar ett stort antal bostäder lediga, och när utvecklare överskattar marknaden för bostäder i ett samhälle. Höga hyror kan också driva upp antalet lediga tjänster, som människor kanske inte har råd att hyra i stället göra andra arrangemang. Hotel Vakansgraden kan vara ännu starkare indikatorer, massor av lediga platser innebär att mindre pengar kommer in i samhället.

individuell statistik är ofta hålls för olika typer av bostäder, skilja mellan lägenheter, radhus, enda familj bostäder och så vidare. Hyresvärdar behöver vanligtvis att hänga med den senaste informationen, exempelvis fluktuationer kan påverka hyran som de får ta ut. Hyresvärdar kan också kämpar med en ovanligt hög vakansgraden för sina egna egenskaper, ofta ihop med hög omsättning, där hyresgästerna ständigt kommer och går.

Kommersiella Vakansgraden är också en viktig ekonomisk indikator, och de är vanligen beräknas separat än bostadshus priser. Dessa priser kan inkludera tomma detaljhandeln samt andra kommersiella byggnader såsom lager och fabriker. Låga priser är önskvärda, särskilt eftersom människor är mindre benägna att spendera pengar i affärsdistrikt med höga antalet lediga tjänster. Psykologiskt kan en rad av tomma skyltfönster har en mycket dämpande effekt på konsumenterna, även om ekonomin är verkligen robust.

Människor som är intresserade av att få statistik över andelen tomma lägenheter i en viss gemenskap kan försöka samråd folkräkningsuppgifter och lokala myndigheter. Fastighetsmäklare är också förtjust i att föra statistik om lediga platser, liksom webbplatser som ger demografiska uppgifter om olika samfund.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.