Vad är Skåp Etikett?

Skåp etikett är en uppsättning oskrivna regler som finns på arbetsplatsen. Skåp etikett riktlinjer bör följas av både anställda i skåpet och människor i närliggande arbetsplatser. Många anställda kan få mycket missnöjda om dessa riktlinjer inte följs. En av de viktigaste faktorerna i skåpet etikett är integritet.

Även anställda är oftast en del av en större arbetsplats, avseende de ibland sina skåp som sitt eget kontor. För alla avseenden, bör skåpet ses som en individ kontor. När du matar in, inte bara rusa in och börja prata, den anställde kan koncentrera sig på något viktigt. Stå vid ingången till skåpet och gör dig till känna dess att arbetstagaren har möjlighet att prata.

Sekretess bör också ta bullernivåer beaktas. Reglerna i skåpet etikettsregler existerar för att göra arbetsplatsen en harmonisk plats. Medan prata i telefon, hålla samtal volymen på en normal nivå. Ingen tycker om att höra konstant pladdrande eller gällt skratt. Bara för att du är i ett skåp betyder inte att ljudet inte kommer att resa till omgivande områden. Kom ihåg detta före anställning av användningen av en högtalartelefon.

Sekretess bör också beaktas som en del av skåpet etikett. Tunna skåp väggar kommer inte att hindra folk från att höra kunden diskussioner. Detta bör komma ihåg när du talar i telefon eller diskutera konfidentiell kundinformation personligen. Om ett samtal eller möte är konfidentiell, kan det vara lämpligt att utföra den i ett kabinett.

En regel i skåpet etikettsregler som de flesta irriterar folk om den är trasig är att lukter. Att äta starkt luktande mat i ett skåp kan vara mycket off lägga till andra arbetstagare. Människor kan också sättas upp genom att besöka ett skåp som ständigt luktar en viss mat. Om rökning är tillåten, så gäller samma regel bör gälla.

Att hålla ett skåp rent och snyggt är en annan aspekt av skåpet etikett. En oorganiserad skåp kan reflektera dåligt på den anställdes professionalism. Utrymme i ett skåp är ofta begränsat, och för alla tänkbara tum med personliga föremål kan inte få någon meritpoäng från en arbetsgivare som besök.

Även skåpet etikett omfattar regeln om integritet, är det en bra idé att komma ut ur skåpet då och då. Arbetskollegor ska inte känna ängsliga när man närmar sig ett annat skåp. Att hålla en fin balans mellan integritet och tillgänglighet kommer att förbättra relationerna med kollegor. Om skåpet etikett respekteras, bör arbetsplatsen bli en mer produktiv och harmonisk miljö.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.